Sisältöön
Talvivaraston tyhjennys Intersportissa! -30... Talvivaraston tyhjennys Intersportissa! -30 % lisäale talven toppatakeista -ja housuista.

Talvivaraston tyhjennys kiihtyy!

Tarjolla on paljon vaatteita, jalkineita ja varusteita alennetuin hinnoin, jopa -50 %.

Ole nopea ja nappaa parhaat päältä!

 

KATSO TARJOUKSET

Kaikki talven toppatakit ja -housut -30 % koodilla: TOPPA30 – myös tarjoushinnoista! 

KATSO TOPPAVAATTEET

 

*Tarjoukset ovat voimassa Intersport-kaupoissa ja verkkokaupassa. Edun saat kirjautumalla ja syöttämällä Plussa-kortin numeron sekä lisäämällä ostoskorissa koodin: TOPPA30Polkujuoksu eli Trail Running tutuksi

Mitä on polkujuoksu? Tutustu trail runningin saloihin ja löydä juoksuun uutta fiilistä nauttien samalla luonnosta!

Miksi juoksisit ainoastaan asfaltilla kun voit nauttia luonnosta, maisemista ja ennen kaikkea voit haastaa itseäsi enemmän juoksulenkilläsi? Polkujuoksu eli trail running tarkoittaa astumista pois asfaltilta hiekkateille, poluille, pellonreunoille tai vaikka pitkospuille. Haasta perinteinen ja tuttu lenkkireittisi ja poikkea esimerkiksi metsäpolulle tai kiipeä läheiselle kalliolle. Suomalaisen luonnon kauneus ja vapaus ovat vain askeleen päässä.

Polkujuoksussa on monia hyviä puolia, kuten se, että maastossa juokseminen on kokonaisvaltaisempaa treeniä sekä hellempää jaloille ja nivelille. Samalla mieli myös virkistyy luonnossa ja maisema vaihtuu nopeasti. Maastossa juokseminen on myös tehokasta, joten ota trail-juoksu osaksi juoksuohjelmaasi.

Polkujuoksu kannattaa aloittaa maastossa, joka on itselle jo entuudestaan tuttu eikä kovin haastava. Esimerkiksi lähipuistot tai pururadat ovat oivia paikkoja polkujuoksua aloittaville. Alkuun kannattaa varautua rennolla fiiliksellä, sillä uudessa maastossa juokseminen vaatii totuttelua. On myös hyvä muistaa, että polkujuoksu on kaikinpuolin vaativampaa kuin asfaltilla juokseminen. Tämän takia ei kannata verrata eri maastoissa tehtyjä juoksusuorituksia, etenkin kun vasta aloittelee polkujuoksua. Kehittyminen tässä lajissa vie aikaa, ja tämän takia alkuun on suositeltavaa ottaa rennosti ja juosta hitaammin, jotta juoksutekniikka ehtii hioutua ja oikeat lihakset kehittyä. 

Poluille siirryttäessä on hyvä huomioida, että polkujuoksukengät eroavat normaaleista juoksukengistä. Salomon on johtava polkujuoksukenkämerkki ja polkujuoksukenkien tärkeimpiä ominaisuuksia ovatkin vakaus, suojaavuus ja pito. Näitä ominaisuuksia tarvitaan silloin kun maasto on vaihteleva ja epätasainen. Polkujuoksukengät suojaavat myös jalkaa ja varpaita. Kengän pito on erittäin tärkeässä roolissa kun alusta on epätasainen tai esimerkiksi märkä. Voit juosta turvallisesti ja luottaa välineisiin maastosta riippumatta.

Luitko jo nämä?