Sisältöön
Superstartti kevääseen alkoi! Katso tarjouk... Superstartti kevääseen alkoi! Katso tarjoukset

Superstartti kevääseen Intersportissa!

Verkkokauppa ja kaupat ovat nyt täynnä huippulöytöjä kevääseen.

Tarjolla on paljon vaatteita, jalkineita ja varusteita valikoimamme myydyimmiltä merkeiltä.

Suuntaa ostoksille ja nappaa parhaat päältä alkavaan sesonkiin.

  

KATSO TARJOUKSET

*Tarjoukset ovat voimassa Intersport-kaupoissa ja verkossa 5.5. asti ellei tuotteen kohdalla toisin mainita, niin kauan kuin varatut erät riittävät. Koot ja värit voivat vaihdella kaupoittain.



Testissä Polar M200 -sykekello

Polar M200 on hämeenlinnalaisen Annan ensimmäinen sykekello. Lue alta miten Anna otti sykkeiden maailman haltuun ranteesta sykettä mittaavan kellon avulla.

Käyttöönotto

Polar M200 -kellon käyttöönotto oli helppo tehdä Polar-ohjelman avulla.  Kellon mukana tulee selkeät ohjeet käytön aloittamiseen. Käyttömukavuutta lisää Polar Flow -sovellus, joka oli ladattavissa omaan puhelimeen. Sovelluksen voi ladata ainakin Android ja Ios -käyttöjärjestelmiin.

Itse hyödynsin kelloa pääasiassa juoksuun, kuntosalille ja kävelyyn.  Juoksen paljon ja juoksuun kello kyllä sopii ehdottomasti parhaiten. Polar-sovelluksen kautta saa myös ohjelmoitua kelloon juoksuohjelman tukemaan harjoittelua, ja olihan tätäkin pakko testata. Ohjelman aktivointi kelloon tapahtuu Polarin Internet sivujen kautta.

Kello arjessa

Ulkonäöllisesti aluksi ajattelin, että kello on aika miehekäs. Ehkä sen näytön pyöreä muoto sekä musta väri rannekkeena teki tämän ajatuksen itselle. Rannekeosa on vaihdettavissa, mikä on mielestäni hyvä asia. Myös värivaihtoehtoja on useampia.

Näyttö on mielestäni hyvän kokoinen ja perusnäytöllä näkyy kello, eli kun sykekello ei ole harjoituskäytössä, toimii se ihan peruskellona. Käytettävyydessä tuli ongelmia vain tiukkojen hihansuiden kanssa, sillä näissä kellon koko toi haastetta ja se oli toisinaan tiukka pukea läpi hihasta. Myös tavallisten ulkotoppatakkien hihansuiden kanssa oli hieman tätä samaa ongelmaa. Kello on kuitenkin kevyt pitää ranteessa eikä sitä ole epämukava pitää ranteessa yötä päivää.

Käytin kelloa myös kuntosalilla, missä kellon koko toi ajoittain haastetta tiettyjä liikkeitä tehdessä. Kello-osa saattoi tosinaan painojen kanssa tehdessä painaa rannetta. Muuten kuntosaliharjoittelustakin sai kellon kautta ihan hyvää analyysia.

Kello arjessa.

Helppokäyttöisyys yllätti!

Sykekellosta on helppo seurata muun muassa sykettä, aikaa ja matkaa treenin aikana. Kellossa on vain kaksi nappia, mikä helpottaa sen käyttöä. Käyttö on näppärää myös liikkeessä. Lisäksi treenin aikana kellon näyttöön syttyy valo sitä koskettaessa, joten se toimii erinomaisesti pimeässäkin. Treenin voi tauottaa helposti nappia painamalla ja jatkaa yhtä helposti. Nappien yksinkertaisuus tuo minun mielestäni käyttömukavuutta.

Tiedonsiirto ja sovellus

Kellon pystyy liittämään omaan puhelimeen Bluetoothin avulla, mikä mahdollistaa Polar Flow -sovelluksen ja kellon välisten tietojen nopean ja helpon siirron. Synkronoimalla kelloa säännöllisesti pystyy sovelluksesta tarkastelemaan omien treenien kulkua monipuolisesti. Sovelluksesta saa mielestäni hyvän analyysin treenin kulusta; sen sykevaihteluista, tehosta, kalorimäärästä sekä matkasta nousuineen. Synkronointi onnistuu helposti vain yhtä kellon nappia painamalla.

Kun juoksuohjelma on ladattu kelloon, ohjaa se joka päivälle oman treenin ohjelman mukaisesti. Päivän treeni löytyy kellon Harjoitukset-valikosta. Ohjelma valmistaa asetettua tavoitetta kohden ja siihen sisältyy myös liikkuvuusharjoituksia. Nämä liikkuvuusharjoitukset löytyvät videoina Polarin internet-sivuilta. Kellossa on myös GPS, joka tallentaa reitin harjoituksen aikana.

Polar Flow -sovelluksessa saa personoitua oman kellon harjoitusten osalta. Kelloon saa sovelluksen avulla ohjelmoitua Harjoitukset-valikkoon omia suosikkilajeja. Itse kävin lisäämässä muun muassa kävelyn, spinningin sekä voimaharjoittelun. Suosikkilajien lisääminen on mielestäni ehdottoman hyvä lisä kellon käytettävyyteen. Kellon avulla pystyy seuraamaan sykettä myös ilman harjoittelua, kellosta löytyy Minun syke -valikko, jolla voi seurata esimerkiksi leposykettä. Kellossa on myös historiavalikko, josta näkee päätiedot vanhoista harjoituksista ja kuten jo edellä mainitsin, tarkemman analyysin saa halutessaan Polar Flow -sovelluksesta joko puhelimen tai tietokoneen kautta.

Suunnitellut yksityiskohdat

Juoksutreenin aikana kello huomauttaa värinällä, mikäli syketaso on liian korkea esimerkiksi alkuverryttelyn aikana. Tämä on loistava ominaisuus! Itseni tulee herkästi aloitettua liian lujaa. Kello toimii myös aktiivisuusrannekkeena. Se huomauttaa värinällä kun on ollut paikallaan liian pitkään. Toisissa kelloissa joita olen nähnyt, on yleensä ollut piippausääni, kun taas Polar M200 on tässä mielessä huomaamaton. Ominaisuus on plussaa itselle, sillä valitettavasti teen istumatyötä.

Polar M200 kellon huolto

Kello on helppo pitää puhtaana. Sen saa huuhdella vedellä. Ranneke irtoaa helposti kello-osasta ja molemmat saa huuhdella juoksevalla vedellä. Ranneke on muovia, mikä mahdollistaa helpon puhtaanapidon. Kello-osa on myös vaivatonta laittaa takaisin paikalleen rannekkeeseen. Puhdistus todella kannattaa tehdä joka treenin jälkeen.

Parempaa lepoa

Täytynee myös mainita, että kello seuraa myös unta ja antaa siitä pientä analyysia! Unianalyysin näkee aina joko Polar Flow -sovelluksen kautta tai Polarin internet-sivujen kautta. Se näyttää unen kokonaismäärän, levollisen unen määrän sekä levottoman unen määrän.

Johtopäätökset

Aikaisemmin en ole treenatessa käyttänyt sykemittaria. Tämä oli myös ensimmäinen kerta, kun ylipäätänsä testaan sykemittaria. Täytyy kyllä todeta, etten enää haluakaan ainakaan juoksua treenata ilman sykeseurantaa!  Polar M200 -sykekellossa on automaattiset sykerajat jotka perustuvat käyttäjän ikään. Näitä rajoja on mahdollista muuttaa omien tietojen mukaan, mikäli tietää omat sykerajansa tarkemmin. Minulle nämä oletusasetukset toimivat ainakin tässä kohtaa hyvin.

Voin suositella Polar M200 -sykekelloa kaikille, jotka haluavat helppokäyttöisen sykekellon.

Luitko jo nämä?