Sisältöön
-30 % Lisäalennus Last Chance -tuotteista -30 % Lisäalennus Last Chance -tuotteista

-30 % lisäalennus Last Chance-tuotteista koodilla LC30

 Tarjoamme nyt Clubilaisille 30 % lisäalennuksen jo valmiiksi edullisista verkkokaupan Last Chance-tuotteista*! Saat alennuksen kirjautumalla tai rekisteröitymällä Clubiin ja syöttämällä koodin LC30. Etu on voimassa 5.5.2024 asti.

LAST CHANCE -TARJOUKSET

*Last Chance -tuotteet tunnistat LAST CHANCE -tunnuksesta tuotekortilla. Etu on voimassa vain verkkokaupassa 5.5. asti eikä sitä voi yhdistää muihin etuihin.



Kaipaatko kokemuksia sähköpyöräilystä? Tutustu näihin

Miksi sähköpyörä voi olla elämäsi paras hankinta? Sähköpyörällä säästät rahaa, aikaa ja luontoa – halutessasi myös lihasvoimia. Kokosimme vastaukset yleisimpiin kysymyksiin sähköpyöräilystä.

Haluatko tietää, millainen sähköpyörä olisi paras juuri sinulle? Testaa ensin hauskalla pikatestillä, millainen pyöräilijä olet!

Kysyimme neljältä sähköpyöräilyyn hurahtaneelta, miten sähköpyörä on muuttanut heidän elämänsä. Se voi tehdä työmatkasta seikkailun, pelastaa arjen logistiikan tai tehdä sohvaperunasta luontofiilistelijän. Lue kokemukset ja testaa, millainen pyöräilijä olet ja mikä olisi paras pyörä juuri sinulle.

LUONTOFIILISTELYÄ JOKA SÄÄLLÄ - Kun Niina hankki sähköpyörän, työmatkasta on tullut seikkailu

”Vuokrasin sähköpyörän hiihtolomalla Pyhätunturilla vuosi sitten. Sillä ajelu oli niin hauskaa, että halusin hankkia oman sähköfatbiken. Olen ajellut sillä niin työmatkoja kuin metsässä yhteensä reilut 2 000 kilometriä vajaassa vuodessa. Sähköpyörä on tehnyt työmatkapyöräilystäkin seikkailun. Voin tehdä ylimääräisen koukkauksen metsäpolulle eikä minun tarvitse miettiä, jaksanko ajaa. Tavallisella pyörällä jaksoin pyöräillä enintään 20 kilometriä, mutta nyt 50 kilometriä menee helposti. Sähköisellä fatbikella pääsee kulkemaan kelillä kuin kelillä, joten kynnys pyöräilyyn madaltuu. Viime hiihtolomalla poljin taas Pyhätunturilla mutta tällä kertaa omalla sähköpyörällä. Sähköavustuksen ansiosta pääsen reiteille, joihin kunto ei muuten riittäisi. Pyörän hankinta on tehnyt minusta luontofiilistelijän. En ole hetkeäkään katunut sähköpyörän ostamista - se on ollut yksi elämäni parhaista hankinnoista!”

- Niina Stolt, 41, Helsinki

NOPEASTI JA VAIVATTA PERILLE - Tiina nauttii sähköpyörän tuomasta vapauden tunteesta

”Ostin Tunturi-sähköpyörän koronapandemian alkaessa työmatkapyöräksi, koska halusin välttää julkisilla välineillä kulkemista. Päädyinkin tekemään etätöitä kotona mutta pyöräilen usein paikasta toiseen, kuten kaupungille tai meren äärelle. Sähköpyörä tuo vapauden tunnetta. Ensimmäinen kerta sähköpyörän kyydissä oli huikaiseva. Aluksi vähän jännitti lisätä vauhtia mutta nopeasti siihen tottui. Vauhti tuntui huumaavalta! Sähköpyörällä pääsee nopeasti ja vaivattomasti paikasta toiseen: keskustaan pyöräilen 12 minuutissa, kun bussilla sama matka kestäisi 25 minuuttia. En ole suuri fyysisen ponnistelun ystävä, joten pidän siitä, ettei sähköpyörällä ajaessa tarvitse käyttää reisivoimaa yhtä paljon kuin tavallisessa pyörässä. Pitää vain muistaa ottaa akku pois pyörästä joka kerta, jottei sitä varasteta.”

- Tiina Tuppurainen, 39, Helsinki

RATKAISU ARJEN LOGISTIIKKAAN – Mikaelin koko perhe sähköpyöräilee kesät talvet

”Innostuin sähköpyöräilystä viisi vuotta sitten. Sähköpyörien kehittynyt teknologia alkoi kiehtoa, ja päädyin ostamaan täysjousitetun maastosähköpyörän. Se on helpottanut maastossa pyöräilyä, koska se ei vaadi liikunnallisesti yhtä paljon kuin tavallinen maastopyörä. Sähköavusteisella maastopyörällä voin tehdä pidempiä, jopa kahden tunnin lenkkejä ja kulutan yhtä paljon energiaa kuin esimerkiksi tunnin juoksulenkillä ilman, että olen ihan loppu. Toimistopäivinä ajan usein töihin sähköpyörällä ja metsäpoluilla ajelen kerran pari viikossa tyttärieni ja kavereideni kanssa. Koko perheemme sähköpyöräilee ympäri vuoden: vaimoni ajaa sähköpyörällä töihin ja 14- ja 16-vuotiaat tyttäremme kouluun. Talvella painetaan nastarenkailla. Kun pyöräilyvarusteet ovat kunnossa, kovassakin pakkasessa pärjää hyvin. Sähköpyöräily on laajentanut toimintasädettä. On valloittavaa, että voi lähteä ajamaan niin metsään kuin hiekkateille. Veikkaan, että jokainen sähköpyöräilyä kokeileva hullaantuu siihen nopeasti!”

- Mikael, 50, Espoo

VAUHDIN HURMAA METSÄPOLUILLA – Maastossa sähköpyöräily vei Mirkun sydämen

”Hankin sähkömaastopyörän kaksi vuotta sitten, koska halusin käydä maastolenkeillä maastopyöräilyä harrastavan mieheni kanssa. Tavallinen maastopyöräily tuntui silloin liian haastavalta, mutta sähkömaastopyörä toi varmuutta ajamiseen ja kompensoi kuntoani sekä voiman puutetta. Sähkömaastopyöräily on vienyt sydämeni täysin! Siinä yhdistyvät vauhtiurheilu, kuntoilu ja luonnossa oleminen. Ajelen metsissä ympäri vuoden vähintään kerran viikossa. Olen myös maastopyöräillyt muun muassa Lapissa, ja sähkön ansiosta reitit ovat onnistuneet hyvin. Sähkömaastopyörällä voi säädellä omaa sykettä: voi ajaa sykkeen äärirajoilla mutta myös pudottaa sykkeen nopeasti lisäämällä tehoja. Sähköpyörän hankkimisen myötä aloitin jopa maastopyöräilyohjaajakoulutuksen ja olen jo vetänyt naisten aloittelijalenkkejä. En olisi näin pitkällä lajissani ilman sähköpyörää!

Ensimmäinen pyöräni on täysjousitettu plussarenkainen, joka soveltuu monenlaisiin olosuhteisiin. Viime syksynä hankin myös etujousitetun läskipyörän erityisesti talvikäyttöä varten. Kun on kaksi pyörää, on myös hauska viedä kavereita testiajeluille tutustumaan tähän upeaan lajiin.”

- Mirkku Merimaa, 53, Helsinki

YHDEKSÄN KYSYTYINTÄ KYSYMYSTÄ SÄHKÖPYÖRÄSTÄ 

  1. MIKÄ SÄHKÖPYÖRÄ ON JA MITEN SE TOIMII?

    Sähköpyörän satulassa saa nauttia niin tavallisen pyörän kuntoilumahdollisuuksista kuin sähkömoottorin avusta haastavissa paikoissa. Kun edessä on ylämäki tai vastatuulta, matka taittuu kevyesti sähköavustuksen avulla. Sähköavusteisen polkupyörän suurin teho saa olla enintään 250 W, ja avustuksen on kytkeydyttävä pois, kun nopeus saavuttaa 25 kilometriä tunnissa. Avustus saa toimia vain polkiessa. Sähköpyörällä uskaltaa lähteä pitkillekin lenkeille ilman, että tarvitsee pelätä kunnon loppuvan kesken matkaa. Jos luomupyörällä jaksaa polkea puoli tuntia, sähköpyörällä jaksaa helposti puolet pidempään. Jos taas haluaa enemmän kuntoilua, sähköavustuksen voi laittaa pois päältä ja jatkaa polkemista tavalliseen tapaan.
  2. MIKÄ OLISI PARAS SÄHKÖPYÖRÄ JUURI MINULLE?

    Kun mietit sähköpyörän hankintaa, tärkeimmät kysymykset ovat: Millaiseen käyttötarkoitukseen pyörä tulee? Millaisessa ympäristössä sillä ajetaan? Sähköpyöriä on eri käyttötarkoituksiin, kuten ilman sähköä varustettuja luomupyöriäkin.

    Citysähköpyörä sopii parhaiten kaupunkioloihin. Se on suunniteltu lyhyiden etäisyyksien taittamiseen vilkkaissa ja vaihtelevissa liikenneoloissa. Kaupunkipyörät on varusteltu tukevilla renkailla, mukavalla ajoasennolla ja muun muassa lokasuojilla, tavaratelineellä ja jalkajarrulla.

    Maastosähköpyörä sopii jousitettuna metsäpoluille. Sen sähköavustus vie maastopyöräilyn täysin uudelle tasolle. Maastosähköpyörässä on tehokkain moottori ja iso akku, koska maastokäyttö vaatii moottorilta enemmän tehoa kuin asfaltilla ajo. Myös pyörän joustohaarukat, vaihteistot ja tavallista leveämmät, voimakkaasti kuvioidut renkaat soveltuvat loistavasti maastoajoon.

    Hybridisähköpyörä on maastopyörän ja maantiepyörän sporttinen yhdistelmä. Se kannattaa valita, jos toiveena on ajaa lähinnä työmatkoja. Monipuolinen sähköhybridi soveltuu myös yleiskäyttöön, sillä ajoasentoa voi muunnella rennosta virtaviivaiseen. Rullaavat renkaat soveltuvat monenlaisille alustoille, ja tehokkaat levyjarrut täydentävät ajonautintoa. Työmatkalainen arvostaa myös hybridin vakio-ominaisuutena tulevaa tavaratelinettä ja kiinteitä lokasuojia, jotka suojaavat vaatteita lialta.

  3. ONNISTUUKO SÄHKÖPYÖRÄILY TALVELLA?

    Sähköpyörä sopii hyvin ympärivuotiseen käyttöön. Akku kestää sadetta, mutta pakkasella se vain tyhjenee nopeammin. Talvella sähköpyörään kannattaa hankkia nastarenkaat, jotta pyöräily on turvallista jäisillä teillä. Jos sähköpyörän laittaa talviteloille, akku kannattaa ladata noin puoleen tehoon akun kunnon varmistamiseksi. Pyörän ketjut ja hammasrattaat on hyvä muistaa puhdistaa ja öljytä säännöllisesti ympäri vuoden.
  4. MITEN KAUAN SÄHKÖPYÖRÄN AKKU KESTÄÄ?

    Sähköpyörän akku kestää jopa tuhat latauskertaa, eli samalla akulla pärjää useita vuosia pyörän käyttömäärästä riippuen. Ennen pitkälle lenkille lähtöä akku on hyvä ladata täyteen. Akun lataus kestää 2–5 tuntia riippuen siitä, miten tyhjäksi akku on päässyt. Latausaikaan vaikuttavat myös akun koko ja laturin teho. Akun voi helposti irrottaa pyörän rungosta ja ladata kodin tai työpaikan pistorasiassa. Täydellä akulla polkee sähköavusteisesti noin 50– 180 kilometriä. Akun kestoon vaikuttavat muun muassa akun malli, pyöräilijän paino, pyöräilyolosuhteet (kuten tuuli ja mäkisyys), renkaiden kulutuspinnat ja sähköavustuksen tason käyttö. Maksimaalinen avustus kuluttaa akkua eniten.
  5. MITEN AKUN KESTON VOI MAKSIMOIDA?

    Sähköpyörien järjestelmät riippuvat siitä, onko kyseessä maastosähköpyörä, citysähköpyörä vai hybridisähköpyörä. Näiden välillä on eroja myös akuissa. Akun tehoon ja elinikään vaikuttavat akun voltit, käyttö ja säilyttäminen. Mitä enemmän akussa on voltteja, sitä tehokkaampi se on. Akku kuluu käytössä ja ladatessa, joten myös akun laatu vaikuttaa siihen, kuinka paljon se kestää kulutusta. Akun käyttöikää voi pidentää oikeanlaisella säilytyksellä. Kylmällä säällä akkua ei kannata jättää pyörään kiinni. Akkua ei suositella ladattavan kylmänä, vaan akun tulisi antaa lämmetä takaisin huoneenlämpöön ennen latausta. Työmatkapyöräilijän kannattaa siis ladata akku aina mieluummin lähellä kotiinlähtöä kuin heti töihin saapumisen jälkeen.
  6. KUINKA PALJON SÄHKÖPYÖRÄ PAINAA?

    Sähköpyörät ovat tavallisia pyöriä painavampia, koska moottori ja akku lisäävät pyörän painoa. Sähköpyörän paino vaihtelee yleensä noin 20:n ja 25 kilon välillä, ja pelkkä akku painaa noin 2–4 kiloa. Ylimääräisestä painosta johtuen sähköpyörällä ajaminen onkin raskaampaa kuin tavallisella pyörällä, mikäli sähköavustus ei ole käytössä. Sähköpyörää hankkiessa kannattaakin miettiä, voiko pyörää säilyttää sellaisessa paikassa, ettei sitä tarvitse kantaa esimerkiksi portaissa.
  7. MITEN ESTÄÄ VARKAUDET?

    Osassa sähköpyöristä on valmiina runkolukko. Varkausriskit kannattaa minimoida hankkimalla lisäksi ketju- tai vaijerilukko, jolla pyörän saa lukittua pyörätelineeseen tai tolppaan. Myös akussa on oma lukkonsa, ja akku kannattaa aina ottaa mukaan, kun pyörän jättää parkkiin.
  8. PALJONKO SÄHKÖPYÖRÄ MAKSAA?

    Sähköpyörien hinnat alkavat 2 000 eurosta, mutta sijoitus maksaa itsensä nopeasti takaisin säästyneinä bensa- ja autokuluina ja ennen kaikkea terveyshyötyjen vuoksi. Jos sähköpyörän hankkii työmatkakäyttöön, voi hyödyntää lisäksi 1 200 euron verovapaata työsuhdepyöräetua. Lisätietoa edun käyttämisestä voi kysyä omalta työpaikalta.
  9. MIKSI SÄHKÖPYÖRÄ MAKSAA ENEMMÄN KUIN TAVALLINEN PYÖRÄ?

    Sähköpyörien hintaan vaikuttavat niissä oleva moottori ja akku sekä muun muassa osasarjat, vaihteistot ja rungon materiaalit. Esimerkiksi citysähköpyörät ovat edullisempia niissä käytettävien vaihteistojen ja osasarjojen vuoksi. Maastosähköpyörissä on joustohaarukka, laadukkaammat runkomateriaalit ja enemmän vaihteita, mikä nostaa niiden hintaa. Kalliimmissa pyörämalleissa on yleisesti ottaen paremmat tekniset ominaisuudet.

Asiantuntijana Intersportin valikoimapäällikkö Jukka Pinola

Kiinnostuitko? Käy koeajamassa sähköpyörä Intersportin myymälässä ja saat samalla asiantuntevaa apua itsellesi parhaan sähköpyörän valitsemisessa.

 

Luitko jo nämä?