Sisältöön
-20 % kaikista vaatteista ja kengistä Pluss... Kaikki vaatteet ja kengät -20% Plussa-kortilla ja koodilla PLUSSA20

Plussapäivät ovat täällä – kaikki vaatteet ja kengät -20 %, myös tarjoushinnoista!

Saat nyt koodilla PLUSSA20 ja Plussa-kortilla -20 % alennuksen kaikista valikoimamme vaatteista ja kengistä – myös tarjoushinnoista.

Etu on voimassa kaupoissa ja verkossa 12.5. asti. Hyödynnä etu ja löydä suosikkituotteesi talveen sekä tulevaan kevääseen!

Verkkokaupassa saat edun Plussa-kortilla ja koodilla: PLUSSA20

 

NAISET MIEHET LAPSET



Merinovillan vastuullisuus ja Mulesing-vapaa -merkintä

Merinovilla on yksiä parhaiten ympäristöä säästävistä vaatemateriaaleista sen loistavien ominaisuuksien vuoksi. Tunnistat lisäksi eettisemmän merinovillan tuotannon Mulesing-vapaa-merkinnästä.

Merinovillan käyttö on saavuttanut suuren suosion niin vapaa-ajan kuin urheilun vaatteissa sen loistavien teknisten ominaisuuksien vuoksi – eikä mikään ihme. Merinovilla sopii loistavasti käyttöön ympäri vuoden, sillä se tuo lisälämpöä kylmällä säällä ja vastaavasti viilentää kuumalla kelillä. Lisäksi merinovilla siirtää tehokkaasti kosteutta ja pitää ihon kuivana ja miellyttävänä. Materiaali on myös luonnostaan antibakteerista, eikä se kutita tai tunnu karhealta iholta. Käytännöllisten ominaisuuksiensa vuoksi merinovilla soveltuu loistavasti urheilu- ja ulkoiluun suunnatuissa lämmittävissä aluskerrastoissa, sekä asusteissa kuten huiveissa ja sukissa.

Lue lisää merinovillan käytännöllisistä ominaisuuksista.

Merinovilla on ympäristöystävällinen luonnonkuitu

Upeiden teknisten ominaisuuksiensa lisäksi merinovilla on myös 100% uusiutuva luonnonmateriaali, joka kerätään merinolampaista. Luonnonmateriaalina merinovilla on itsessään ympäristöystävällisempi valinta, sillä sitä ei valmisteta treenivaatteissa tyypillisesti käytetystä polyesteristä eli muovikuituisista materiaaleista. Pesukoneessa polyesteritekstiileistä irtoaa mikromuovia, joka päätyy vesistöihin ja vahingoittaa ympäristöämme. Luonnonkuituna merinovillasta mikromuovia ei siis täten irtoa.

Merinovilla on myös luonnostaan antibakteerista, eikä sitä tarvitse pestä niin usein hajujen poistamiseksi kuten muovimateriaaleja. Tämä itsessään myös säästää vettä ja luonnonvaroja, sillä usein pelkkä tuuletus riittää käyttökertojen välissä. Täten voit välttää myös vaatteiden tarpeetonta pesua ja kulumista, ja pidentää entisestään kestävien merinovillavaatteittesi käyttöikää. Ja mikä parasta; koska merinovilla on luonnonkuitu, sen käyttöiän päättyessä pystyy merinovillavaatteen hävittämään vaikka kompostissa.

Tutustu tarkemmin villavaatteen pesuohjeisiin.

 

Mitä tarkoittaa Mulesing-vapaa merinovillan tuotanto

Mulesing viittaa kivuliaaseen lampaille tehtävään toimenpiteeseen, jonka tarkoituksena on estää niitä menehtymästä loiseläimistä johtuviin infektioihin. Toimenpide tehdään kuitenkin yleensä ilman kipulääkkeitä ja voi tuottaa jopa useiden päivien ajan lampaille kärsimystä ja kipuja. Eurooppa sekä Uusi-Seelanti ovat kieltäneet tämän epäeettisen Mulesing-menetelmän käytön kokonaan, mutta suurimmassa merinovillan tuottajamaassa Australiassa menetelmä on vielä osittain käytössä.

Loisien vuoksi aiheutuneita tulehduksia varten on kehitetty onneksi myös vaihtoehtoisia menetelmiä, jotka eivät tuota lampaille samalla tavalla kärsimystä. Nämä menetelmät ovat kuitenkin lampaankasvattajille kalliimpia hyödyntää, ja tästä syystä Mulesing-vapaa merinovilla on arvokkaampaa, ja tämä näkyy myös loppuhinnoissa. Jos tuote on Mulesing-vapaata, se ilmoitetaan yleensä tuotetietojen yhteydessä. Joillakin yrityksillä, kuten tunnetulla aluskerrastojen valmistajalla Kari Traalla, on lisäksi IWTO-sertifikaatti. Tämä sertifikaatti varmistaa, että heille toimitettu merinovilla tulee varmasti sertifioiduilta lampaankasvattajilta, jotka ovat sitoutuneet olemaan käyttämättä Mulesing-tekniikkaa.

Koska eläinten hyvinvointi on tärkeä asia, myös Intersportin valikoimasta voit löytää laajasti vastuullisesti tuotettuja merinovillavaatteita. Tutustu laajemmin Intersportin merinovillavalikoimaan.

Luitko jo nämä?