Sisältöön
Superstartti kevääseen alkoi! Katso tarjouk... Superstartti kevääseen alkoi! Katso tarjoukset

Superstartti kevääseen Intersportissa!

Verkkokauppa ja kaupat ovat nyt täynnä huippulöytöjä kevääseen.

Tarjolla on paljon vaatteita, jalkineita ja varusteita valikoimamme myydyimmiltä merkeiltä.

Suuntaa ostoksille ja nappaa parhaat päältä alkavaan sesonkiin.

  

KATSO TARJOUKSET

*Tarjoukset ovat voimassa Intersport-kaupoissa ja verkossa 5.5. asti ellei tuotteen kohdalla toisin mainita, niin kauan kuin varatut erät riittävät. Koot ja värit voivat vaihdella kaupoittain.



Vinkit vaellus- ja retkeilykenkien valintaan

Luonnossa liikkuminen on noussut yhdeksi tämän hetken suosituimmaksi ulkoilulajiksi. Luonnon rauhassa on helppo rentoutua ja löytää tasapainoa kiireisen arjen keskelle. Olipa sitten kyseessä vain lyhyt kävelylenkki metsässä tai useita päiviä kestävä vaellusretki, ovat oikeanlaiset kengät tärkeässä roolissa kun ajatellaan mukavuutta.

Mitä sitten kannattaa ottaa huomioon vaelluskenkien valinnassa?  Vaelluskenkiä löytyy moneen eri lähtöön, joten ei ihme jos kenkien valinta voi tuntua haastavalta. Kokosimme yhteen tärkeimmät asiat, jotka on hyvä ottaa huomioon.

Maasto

Ensimmäisenä on hyvä miettiä, millaiseen maastoon olet suuntaamassa. Lyhyemmille poluille ja helpommille maastoille soveltuvat hyvin kevyemmät kengät. Kenkä, joka on kevyt, mutta antaa myös hieman tukea, ja jonka pohja ei ole liian jäykkä, tekee kävelystä mukavasti rullaavaa. Pidemmille matkoille suositellaan kenkiä, jotka ovat hieman jäykempiä. Jäykkyys antaa nilkalle tukea, eivätkä jalat väsähdä niin nopeasti. Lisäksi jos selässä kantaa painavaa rinkkaa, ovat tukevarakenteisemmat kengät hyvä valinta. Tällöin vältetään nilkan nyrjähdyksen riskiä. Epätasaiselle maastolle soveltuvat kengät, joissa on jonkinlainen vahvike kengän kärjessä sekä paksumpi pohja, joka vaimentaa askellusta.

Pitkä vai lyhytvartiset kengät?

Vaelluskengät on saatavilla sekä matala- että pitkävartisina. Matalavartiset kengät soveltuvat hyvin retkeilyreiteille ja poluille, jotka eivät ole kovin kivikkoisia tai juurakkoisia. Varrelliset kengät ovat omiaan kun kuljetaan maastossa vapaammin. Risut ja muut pikkuroskat eivät pääse kengän sisään.

Koko

Vaelluskengät eivät saa puristaa. Kun kenkiä sovitetaan kaupassa, on niitä hyvä pitää jalassa jonkin aikaa ja kävellä hetki ja tunnustella miltä kengät tuntuvat. Varpaat eivät saa olla liian ahtaasti, sillä jalat turpoavat päivän mittaan jonkin verran. Kengänkärkeen olisi hyvä jättää tilaa noin sentistä kahteen.

Uudet kengät voivat olla vielä hieman kovat ja koppurat, jonka vuoksi kengät on tärkeä sisään ajaa ennen reissuun lähtöä. Ensimmäisillä kerroilla on hyvä varautua siihen, että hiertymiä voi tulla. Kenkien sisään ajaminen voi kestää jonkin aikaa.

Materiaali

Yleisesti ottaen vaelluskenkiä on kahdentyyppisiä, vedenpitävällä kalvolla varustettuja tai ilman. Vedenpitävällä kalvolla varustettu kenkä pitää hyvin vettä, mutta ei välttämättä ole kovin hengittävää materiaalia, jolloin jalat voivat hikoilla enemmän. Myös kengät, joissa ei ole tällaista kalvoa voidaan käsitellä vedenpitäväksi erilaisilla kyllästys- ja hoitoaineilla. Tällöin kenkä tulisi olla valmistettu paksusta nahasta eikä siinä saisi olla kovin paljon paksuja saumoja tai ompeleita. Nahkakengän etu on myös, että se hengittää hyvin, eikä jalka hikoa kovin herkästi. Nahkakengät voivat kuitenkin olla hieman synteettisestä materiaalista valmistettuja kenkiä raskaammat. Synteettinen materiaali tekee kengästä kevyemmän ja tuntuu jalassa pehmeämmältä. Se ei kuitenkaan mukaudu ajan myötä jalan muotoon yhtä hyvin kuin nahkapäällinen.

Luitko jo nämä?