Sisältöön
Katso kevään parhaat löydöt viikkotarjouksi... Katso kevään parhaat löydöt viikkotarjouksista!
Intersportin viikkotarjoukset ovat täällä!

Nappaa parhaat vaatteet, kengät ja varusteet alkavaan kevääseen huippumerkeiltä! 

Tee huippulöytöjä:

Katso ViikkotarjouksetOpas salibandymailan valintaan

Sopivan pituinen salibandymaila on luonnollisesti salibandypelaajan tärkein varuste. Salibandymailoissa on valittavana suuri valikoima eri tuotemerkkejä ja mailamalleja, joka voi hankaloittaa sopivan mailan valitsemista. Keräsimme tärkeimmät tekijät, mihin kannattaa kiinnittää huomioita valitessasi uutta mailaa. 

Salibandymailan kätisyys – ”left” vai right”

Aloita mailan valinta selvittämällä mailan kätisyys eli kummalta puolelta pelaat. Mailasta kiinni pidettäessä vasen käsi alapuolella pelaava on ”left” ja oikea käsi alapuolella pelaava on ”right”. Valitse se puoli, jolla pelaaminen tuntuu luonnolliselta.

Salibandymailan pituus

Seuraava askel sen oikean mailan valinnassa on selvittää kuinka pitkän salibandymailan tarvitset. Valitse salibandymailan pituus tarkasti, jolloin voit estää esimerkiksi selkäkivut.

Mailan pituuteen vaikuttaa pelaajan pituus. Keskimäärin salibandymailan pituus on oikea, kun se yltää hieman oman navan ylle.

Lisäksi mailojen pituuksien arvioimiseksi löytyy usein valmistajakohtaiset kokotaulukot, joiden avulla oikea mitta löytyy helposti ja nopeasti.

Kokotaulukko salibandymailan valintaan

Pelaajan pituus

Varren pituus

Salibandymailan kokonaispituus

100 cm

< 65 cm

< 76 cm

110 cm

65-70 cm

76-81 cm

120 cm

70-75 cm

81-86 cm

130 cm

75-80 cm

86-91 cm

140 cm

80-85 cm

91-96 cm

150 cm

85-90 cm

96-101 cm

160 cm

90-95 cm

101-106 cm

170 cm

96-101 cm

107-112 cm

175-185 cm

96-103 cm

107-114 cm

> 185 cm

101-103 cm

112-114 cm

Salibandymailan pituuden suhteen ei ole tarkkaa sääntöä. Salibandyn säännöissä todetaan, että mailan varren kaikenlainen muunlainen käsitteleminen kuin lyhentäminen on kielletty.

Salibandymailan jäykkyys (flex)

Salibandymailan jäykkyys tarkoittaa, kuinka paljon maila taipuu laukaistaessa. Mailojen jäykkyyksissä on eroja ja ne on yleensä luokiteltu numeroin: mitä pienempi numero, sitä jäykempi maila. Salibandymailan jäykkyys valitaan oman pelityylin, taitotason ja tavoitteiden mukaan. Jäykemmät mailat sopivat yleensä kokeneemmille pelaajille, jotka laukovat kovaa. Joustavammat mailat sopivat aloittelijoille ja junioreille, sillä niillä pelatessa kevyemmätkin lyönnit riittävät.

Salibandymailan lavan valinta

Lapoja on saatavana eri kovuuksilla ja käyryyksillä. Lapa vaikuttaa pallonhallintaan sekä lyöntien kovuuteen.

Taivutettu lapa sopii harhautteluun ja maalien tekoon kun taas vähemmän taivutettu malli sopii paremmin pelinrakentajille.

Lapa voi olla joko pehmeä, normaali tai kova. Jos tavoitteenasi on parempi hallittavuus ja tarkkuus syöttöihin, pehmeä lapa sopii sinulle. Mikäli tavoittelet voimaa laukauksiin, kovempi lapa on sinulle parempi vaihtoehto.

Salibandymailan lavan vaihtaminen on helppoa, joten kannattaa testata millainen lapa sopii parhaiten juuri sinun pelityyliin. Muista vain huolehtia, että maila ja lapa ovat yhteensopivat, mikäli ostat ne erillisinä. 

Salibandymailan varren muoto

Pyöreän ja ovaalin muotoiset varret ovat yleisimmät vaihtoehdot valittaessa varren muotoa. Varren muodon valinta on pelaajan henkilökohtaisista mieltymyksistä kiinni; millainen ote sopii sinulle parhaiten.

Löydä sinulle sopiva salibandymaila

Kuten edellä todettu, mailan valintaan vaikuttaa monta tekijää. Mailan valintaan vaikuttaa pelaajan omat mitat sekä pelityyli. Myös ikä vaikuttaa valintaan, sillä aikuisille ja junioreille löytyy yleensä omat mailamallit. Valinnassa on hyvä ottaa huomioon myös oma osaamistaso. Aloittelijalle riittää yleensä hyvä perusmaila, kun taas kokeneempi pelaaja saattaa kaivata enemmän teknisiä ominaisuuksia.

Intersportin laajasta valikoimasta löydät parhaat salibandymailat lapsille ja aikuisille. Olitpa sitten aloittelija tai harjaantuneempi pelaaja, meiltä löydät juuri sinulle sopivan salibandymailan sekä muut varusteet salibandyyn.

Luitko jo nämä?