Sisältöön
-30 % Lisäalennus Last Chance -tuotteista -30 % Lisäalennus Last Chance -tuotteista

-30 % lisäalennus Last Chance-tuotteista koodilla LC30

 Tarjoamme nyt Clubilaisille 30 % lisäalennuksen jo valmiiksi edullisista verkkokaupan Last Chance-tuotteista*! Saat alennuksen kirjautumalla tai rekisteröitymällä Clubiin ja syöttämällä koodin LC30. Etu on voimassa 5.5.2024 asti.

LAST CHANCE -TARJOUKSET

*Last Chance -tuotteet tunnistat LAST CHANCE -tunnuksesta tuotekortilla. Etu on voimassa vain verkkokaupassa 5.5. asti eikä sitä voi yhdistää muihin etuihin.



Työsuhdepyöräilyyn liittyvät kysymykset ja vastaukset

Työsuhdepyöräily kannattaa monestakin syystä. Ensinnäkin työsuhdepyörän saa käyttöön huomattavasti edullisempaan hintaan tavalliseen pyörähankintaan verrattuna. Lisäksi säästöä voi tulla ajan mittaan huomattavasti polttoainekulujen ja työmatkalippujen ostamisen vähentyessä. Suunnitteletko työsuhdepyörän hankkimista ja pohdit mahdollisesti erilaisia työsuhdepyöräilyyn liittyviä kysymyksiä? Alle olemme koonneet kattavan paketin työsuhdepyöräilystä usein kysyttyjä kysymyksiä sekä vastaukset kysymyksiin.

Usein kysyttyjä kysymyksiä työsuhdepyöräilystä

  • Mitä ovat polkupyöräetu ja työsuhdepyöräetu?

Polkupyöräedulla ja työsuhdepyöräedulla tarkoitetaan etua, jonka avulla työntekijä saa käyttöönsä työnantajansa hankkiman polkupyörän.

  • Onko polkupyöräetu luontoisetu?

Polkupyöräetu on täysin verovapaa luontoisetu 1 200 euroon asti vuotta kohden.

  • Kannattaako työsuhdepyörä ostaa ja tuleeko se halvemmaksi?

Työsuhdepyörän hankkiminen kannattaa, sillä sen saa käyttöön huomattavasti edullisempaan hintaan tavalliseen pyöränostoon verrattuna.

  • Mitä hyötyä on työsuhdepyörästä?

Työsuhdepyörän hankkiminen on kustannuksiltaan tavallista pyörähankintaa huokeampaa. Työsuhdepyörää käyttämällä pystyy säästämään pitkällä aikavälillä huomattavasti polttoaine- tai joukkoliikennekustannuksissa. Lisäksi työsuhdepyöräily on kätevä tapa lisätä arkiliikuntaa ja ottaa ympäristö huomioon.

  • Kuka voi saada työsuhdepyörän?

Työsuhdepyörän voi saada kuka tahansa työntekijä, jonka työnantaja on solminut työsuhdepyörän tarjoamista koskevan sopimuksen.

  • Kenelle työsuhdepyörä sopii?

Työsuhdepyörä sopii jokaiselle, joka haluaa kulkea työmatkat polkupyörällä oman auton tai joukkoliikenteen käyttämisen sijaan.

  • Miten polkupyöräetu eli työsuhdepyöräetu toimii?

Polkupyöräetu eli työsuhdepyöräetu toimii samalla tavalla kuin autoetu. Polkupyörän käytöstä maksetaan verotusarvona, joka joko lisätään palkkaan tai vähennetään siitä.

  • Miten polkupyöräetu lasketaan?

Polkupyöräedun arvo riippuu siitä, hankitaanko työsuhdepyörä leasingsopimuksella vai ostaako työnantaja sen suoraan. Leasingsopimuksessa polkupyöräedun arvoksi katsotaan leasing-maksu, josta vähennetään leasing-kumppanille maksettavat toimisto- ja käsittelykulut. Työnantajan suoraan ostamassa työsuhdepyörässä polkupyöräedun arvo muodostuu hankintahinnasta sekä pääoma- ja käyttökuluista, kuten työnantajan maksamista huoltokuluista.

  • Mistä työsuhdepyörän voi hankkia?

Työsuhdepyörä hankitaan yleisimmin työnantajan valitseman leasing-kumppanin kautta. Työntekijän saatua työnantajaltaan hyväksynnän sekä tiedon käytettävissä olevasta pyöräedun palveluntarjoajasta hän voi valita pyöränsä haluamastaan kaupasta. Intersport esimerkiksi toimii yhteistyössä tunnettujen palveluntarjoajien GoByBike, Vapaus ja EPassiBike kanssa.

  • Kuka maksaa työsuhdepyörän ja miten polkupyöräetu vaikuttaa palkkaan?

Työnantaja maksaa polkupyörän hankintahinnan ja pidättää hankinnasta syntyvät kustannukset työntekijän tulevista palkoista. Joissakin tapauksissa työnantaja voi myös tarjota työsuhdepyörän palkan päälle tulevana etuna.

  • Kuka omistaa työsuhdepyörän?

Työnantaja joko omistaa työsuhdepyörän suoraan tai hankkii sen työntekijänsä käyttöön leasingsopimuksella. Ennen pyörän hankkimista kannattaa selvittää työnantajalta, minkälaista polkupyöräetua tämä tarjoaa.

  • Voiko työsuhdepyörän lunastaa tai ostaa omaksi?

Sopimuskauden päättyessä työntekijä voi halutessaan lunastaa työsuhdepyörän, jolloin se siirtyy hänen omistukseensa.

  • Voiko työsuhdepyörän vaihtaa?

Työsuhdepyörän vaihtomahdollisuus riippuu polkupyörän toimittavasta pyöräliikkeestä, jonka kanssa vaihdosta sovitaan tapauskohtaisesti.

  • Voiko työsuhdepyöriä olla kaksi?

Työntekijällä voi olla yksi työsuhdepyörä kerrallaan.

  • Voiko yrittäjä saada työsuhdepyörän?

Myös yrittäjä voi hankkia itselleen työsuhdepyörän, sillä polkupyöräetu koskee myös yrittäjiä.

  • Mitä työsuhdepyörä maksaa työntekijälle?

Työsuhdepyörän kustannukset työntekijälle riippuvat sekä polkupyörän ja mahdollisten lisävarusteiden hinnasta että siitä, tarjoaako työnantaja pyöräedun osana palkkaa vai palkan päälle. Työsuhdepyörän hankintakustannukset voi selvittää kätevästi tällä laskurilla täyttämällä siihen tarvittavat tiedot.

  • Mitä pyöräetu ja työsuhdepyörä maksaa työnantajalle?

Yleisimmässä toimintamallissa, jossa pyöräedun arvo vähennetään työntekijän bruttopalkasta, työnantaja vastaa pelkästään kuukausittaisista toimisto- ja käsittelykuluista. Työnantaja joko ostaa työsuhdepyörän suoraan tai hankkii sen leasingsopimuksella, ja hankintahinta riippuu valittavasta pyörämallista.

  • Pitääkö työsuhdepyörästä ja polkupyöräedusta ilmoittaa verottajan tulorekisteriin?

Polkupyöräetu on ilmoitettava Verohallinnon tulorekisteriin – myös siinä tapauksessa, että työntekijälle ei muodostu työsuhdepyörästä verotettavaa etua.

  • Miten polkupyöräetu ilmoitetaan verotuksessa?

Työnantaja ilmoittaa tulorekisteriin luontoiseduksi laskettavan polkupyöräedun rahallisen arvon. Verohallinto vahvistaa luontoisedun arvon vuosittain tekemällään päätöksellä. Tutustu työsuhdepyörän verotukseen.

  • Miten työsuhdepyörä vaikuttaa verotukseen ja vähennetään verotuksessa?

Työsuhdepyörä on tuloverovapaa luontoisetu 1 200 euroon asti vuodessa. Polkupyöräedun arvo 1 200 euroon asti lasketaan mukaan työsuhdematkalipun ja polkupyöräedun yhdessä muodostamaan verovapaaseen enimmäismäärään, joka on yhteensä 3 400 euroa.

  • Miten työsuhdepyörän verotusarvo lasketaan?

Verovapaaksi polkupyöräeduksi lasketaan enintään 1 200 euroa vuodessa. Tämän summan ylittävä osa katsotaan veronalaiseksi tuloksi.

  • Mitä jos työsuhdepyörä varastetaan?

Työsuhdepyörä kuuluu joko työnantajan omaisuusvakuutuksen tai mahdollisen leasing-kumppanin vakuutuksen piiriin. Vakuutus korvaa lukitun polkupyörän varkauden vakuutusehtojen määrittämällä tavalla.

  • Saako sähköpyörään tukea?

Polkupyöräetu koskee sekä tavallisia että sähköavusteisia (enintään 25 km/h ja 250 w) polkupyöriä.

  • Mikä pyörä soveltuu työsuhdepyöräksi?

Työsuhdepyöräksi voi valita minkä tahansa tavallisen polkupyörän tai sähköpyörän, joka täyttää tieliikennelain polkupyörää koskevat vaatimukset (enintään 25 km/h ja 250 w).

 

Luitko jo nämä?