Sisältöön

Opas hybridipyörän hankintaan

Minkälainen pyörä on hybridi ja mikä tekee siitä yhden suosituimmista pyörämalleista?

Eri pyörämalleilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Ne sopivat kaikki omiin käyttötarkoituksiinsa. Tutustu erilaisiin pyörävaihtoehtoihin ja hanki kerralla laadukas ja omiin tarpeisiin sopiva pyörä.

Olisiko hybridipyörä juuri sinulle sopiva pyörämalli? Mikä on hybridipyörä? Nimensä mukaisesti, hybridipyörä on sekoitus maastopyörän mukavuutta ja maantiepyörän vauhtia. Tästä johtuen hybridipyörä sopii hyvin monelle polkijalle, monenlaiseen käyttöön ja erilaisiin maastoihin. Se on siis todellinen jokapaikanhöylä!

Missä pyöräilet?

Yksi oleellisimmista asioista pyörää valitessa on se, minkälaisella alustalla aiot pyöräillä. Hybridipyörän renkaat rullaavat loistavasti niin asfaltilla kuin hiekkatiellä. Mikäli siis haluat pyöräillä kaikkialla, valitse hybridipyörä. 

Jos kilometrejä kertyy erityisen paljon maastossa, harkitse hybridipyörää joka on varusteltu joustohaarukalla. Joustohaarukka vaimentaa iskut epätasaisilla alustoilla ja parantaa ajomukavuutta. Kiinnitä myös huomiota renkaisiin, epätasaisille teille pitoa antaa parhaiten voimakkaasti kuvioidut renkaat. Tasaiselle ja kovaan maantieajoon sopii paremmin sileämmät renkaat. Laadukkaissa hybridipyörissä joustohaarukka on lukittava eli jos haluat ajaa nopeasti asfaltilla, haarukka on helppo ja nopea lukita.  

Millaisia matkoja pyöräilet?

Harkitse hybridipyörää, jos:

  • Harrastat pyöräilyä kuntoillaksesi
  • Kuljet työmatkan pyörällä
  • Tykkäät retkeillä pyöräillen

 

Hybridi sopii loistavasti aktiiviseen elämäntyyliin. Kuljet sillä erinomaisesti päivittäiset työmatkat kuin myös kuntoiluksi luettavat pyörälenkit. Hybridiin on helppo asentaa tavarateline sekä lokasuojat, mikäli käyttötarkoituksesi niitä vaatii. Hybridipyörien rungot ovat usein valmistettu kevyestä alumiinista, joten suuren tavaramäärän kuljettamisessa se ei ole parhaimmillaan.

Ajoasento

Laadukkaat hybridipyörät on varustettu säädettävällä ohjainkannattimella, jolloin saat nostettua ajoasennon pystymmäksi tai laskettua nojaavammaksi oman ajotyylisi ja mieltymyksiesi mukaan. Pysty ajoasento optimoi ajomukavuuden pitkilläkin pyörämatkoilla ja helpottaa ympäristön havainnoimista. Sporttinen nojaava ajoasento on tuttu maastopyöriin tottuneille ja sen ansiosta ilmanvastus on ajaessa pienempi.

Luitko jo nämä?