Sisältöön
Talvivaraston tyhjennys Intersportissa! Tar... Talvivaraston tyhjennys Intersportissa! Tarjolla on paljon vaatteita, jalkineita ja varusteita alennetuin hinnoin jopa -50 %.

Talvivaraston tyhjennys alkoi!

Tarjolla on paljon vaatteita, jalkineita ja varusteita alennetuin hinnoin, jopa -50 %.

Ole nopea ja nappaa parhaat päältä!

 

KATSO TARJOUKSET

 

*Tarjoukset ovat voimassa Intersport-kaupoissa ja verkkokaupassaLasten suksien pituus ja valinta

Maastohiihtosukset, -sauvat ja -monot sekä säänkestävät vaatteet kuuluvat hiihtäjän perusvarustukseen. Kun valitsee sopivat varusteet, on hiihto turvallista ja hauskaa.

Hiihtoharrastus aloitetaan usein jo nuorena - jopa muutaman vuoden iässä. Kokosimme alle, mihin kannatta kiinnittää huomiota valitessa suksipakettia lapselle. Kaikkein tärkeintä varusteiden valinnassa on lasten suksien pituus. Oikean kokoiset ja käyttötarkoitukseen sopivat varusteet mahdollistavat, että voi liikkua kunnolla ja hiihdon opettelu on siten turvallista, hauskaa ja palkitsevaa.

Lasten suksien pituus

Lasten hiihtosuksiin ei kannata jättää liikaa kasvuvaraa, sillä liian pitkät sukset hankaloittavat menoa. Kasvuvaraa suksissa sekä sauvoissa tulisi olla enintään 15 cm. Vanhoja suksia voi käyttää siihen asti, kun lapsi on suksien kanssa samanpituinen.

 

Lapsen pituus (cm)Lasten suksien pituus (cm)Sauvojen pituus (cm)
909070
10010075
11011080
11512085
12013090
12514095
130140-150100
135145-155105

 

Jos lapsi vasta aloittelee hiihtoharrastusta tai hiihtää vain vähän, voi sukset valita suoraan pituuden perusteella yllä olevan taulukon avulla. Kuitenkin pienten lasten sukset voivat olla hieman jopa hiihtäjäänsä lyhyemmät, sillä niiden hallinta on helpompaa ja sitä kautta hiihdon pariin pääsee helpommin.

Mikäli lapsi hiihtää enemmän ja esimerkiksi kilpailee lajin parissa, kannattaa kiinnittää huomiota myös suksen jäykkyyteen, rakenteeseen ja pohjan ominaisuuksiin. Esimerkiksi grafiittipohja on luistavampi ja voide pysyy sen pohjassa paremmin, mutta vaatii enemmän huoltoa. Hiihtosauvoja löytyy lasi- ja hiilikuituisina sekä niiden sekoitteita. Mitä enemmän sauvassa on hiilikuitua, sitä kestävämpi ja kalliimpi se on.

Lasten maastohiihtomonojen ja -siteiden valinta

Lasten hiihtomonojen valinnassa oleellista on tietää hiihtotyyli, oma taso sekä lesti. Luistelumonon varsi on korkeampi ja jäykempi kuin perinteisessä hiihtokengässä. Hiihtomonoissa ei saa olla kasvuvaraa, vaan niiden tulisi heti sopia jalkaan, mutta ne eivät kuitenkaan saa puristaa. Monoissa on hyvä olla sen verran tilaa, että sinne mahtuu paksumpi sukka. Liian isot monot vaikeuttavat suksien hallintaa ja hankaloittavat hiihtotekniikan opettelua.

Lasten suksiin kannattaa valita manuaaliset eli sormin irrotettavat siteet. Muita siteitä on vaikea saada irti jos lapsi esimerkiksi kaatuu syvään lumeen. Taaperoille löytyy myös suksipaketteja, joiden siteisiin sopivat lapsen omat talvikengät.

Huolto lisää hiihtomukavuutta sekä suksien käyttöikää

Hyvin tehty suksien huolto on edellytys onnistuneelle hiihtolenkille. Oikeanlainen luisto- ja pitovoitelu takaa sen, että hiihtäminen sujuu eri sääolosuhteissa. Lapsen sukset jäävät eittämättä jossain vaiheessa lyhyiksi, mutta hyväkuntoiset sukset on helpompi myydä seuraavalle käyttäjälle. Kun huolehdit suksien asianmukaisesta huollosta, niiden käyttöikä on pidempi.

Aloita hiihtoharrastus Intersportista

Oikeat ja hyvin huolletut varusteet ovat kaiken a ja o, jotta hiihto luistaa. Laajasta valikoimastamme löydät maastohiihtosukset junioreille huippumerkeiltä, kuten Fischer, Atomic ja Salomon. Myös hiihtovaatteisiin kannattaa kiinnittää huomiota, jotta ladulla viihtyy.

Luitko jo nämä?