Sisältöön
10.11.2022 jälkeen tehtyihin tilauksiin tar... 10.11.2022 jälkeen tehtyihin tilauksiin tarjoamme joululahjoille pidennetyn palautusajan 7.1.2023 saakka.
Tilaa joulun parhaat lahjat Intersportista!

Tilaa joululahjat Intersportista! 10.11.2022 jälkeen tehtyihin tilauksiin tarjoamme joululahjoille pidennetyn palautusajan 7.1.2023 saakka.

 

TUTUSTU JOULULAHJAVINKKEIHINValintaopas - koripallon koko ja paino

Minkälainen koripallo sopii parhaiten pelityyliisi? Oletko jo harjaantunut koripallon harrastaja vai etsitkö palloa ulkopeleihin ystävien kanssa?

Koripallon pelaamisessa pääsee hyvin alkuun jo pelkän pallon avulla, mutta ennen kuin suuntaat ostoksille, ota selvää miten koripallot eroavat toisistaan, jotta voit valita pallon joka sopii sinulle parhaiten. Kokosimme oppaan, mitä sinun tarvitsee tietää ennen koripallon ostamista.

Koripallon koko ja paino

Koripalloja löytyy monen kokoisia. On tärkeää, että treeneissä käytetään saman kokoista palloa kuin kyseessä oleva ikäluokan koripallo-otteluissakin.

Alle koon 5 koripalloja käytetään usein tekniikka- tai harjoittelupalloina. Myös lapset pelaavat koolla 5 C-juniori-ikään asti. Tämän jälkeen C-juniorit siirtyvät käyttämään kokoa 6 ja tytöt pelaavat tällä koripallokoolla vielä aikuisinakin. B-iässä pojat puolestaan siirtyvät pallokoon 7.

Koko

Ympärysmitta (mm)

Paino (g)

Kenelle?

7

749-780

567-650

Miehet, sekä pojat A- ja B-sarjat

6

724-737

510-567

Naiset, tytöt A-, B- ja C-sarjat sekä pojat C-sarja

5

690-710

470-500

Mini- ja mikrosarjat (alle 12 v.)

3

560-580

300-330

Alle kouluikäiset

Jos et olet varma minkä kokoisen koripallonpallon tarvitset, varmista asia valmentajaltasi tai esimerkiksi Intersport-myymälästä.

Koripallon materiaali

Koripallon materiaalivaihtoehtoja löytyy kolme: nahka, synteettinen ja kumi. On tärkeää huomioida, että ulko- ja sisäpeleissä käytetään usein erilaisia koripalloja.

Synteettiset koripallot sopivat ulko- ja sisäpeleihin. Synteettiset pallot ovat erittäin kestäviä ja niissä on myös hyvä pito.

Toinen sisäpeleissä suosittava pallomateriaali on nahka. Nahkaisissa koripalloissa on loistava pito ja käsituntuma. Materiaalina nahka on erittäin kestävä. Nahkapallot sopivat vain sisäkäyttöön. Nahka ei kestä ulkokenttien kovaa ja kosteaa alustaa ja ulkopelien jälkeen sillä ei kannata yrittää pelata enää sisätiloissa. Nahasta tehty pallo voi mennä rikki tai sen pehmeähkö pinta voi kärsiä kovalla ja jopa kivisellä alustalla pelatessa. Laadukkaat synteettisestä nahasta tai luonnonnahasta valmistetut koripallot kestävät hyvässä huolenpidossa useita vuosia aktiivisessakin käytössä.

Kesän ulkopelejä varten kannattaa hankkia kumista valmistettu koripallo, sillä ne kestävät hyvin kosteutta. Kumiset ulkokoripallot sopivat hyvin aloittelijoille ja vapaa-ajan peleihin.

Aloita pelaaminen löytämällä sopiva koripallo

Koripalloja löytyy useasta eri hintaluokasta, mutta normaalisti muovipallot ovat hieman edullisempia kuin nahkapallot. Suositeltavaa on hankkia eri pallot ulko- ja sisäkentille. Intersportin valikoimasta löytyy mm. Wilsonin ja Moltenin koripallot.

Älä unohda kunnollista pallopumppua, sillä pelaaminen on huomattavasti mukavampaa hyvin pumpatulla koripallolla. Voit testata sopivan paineen tiputtamalla pallon pään yläpuolelta kädet suorina, tällöin pallon tulisi kohota vyötärön korkeudelle.

Luitko jo nämä?