Sisältöön
-30 % Lisäalennus Last Chance -tuotteista -30 % Lisäalennus Last Chance -tuotteista

-30 % lisäalennus Last Chance-tuotteista koodilla LC30

 Tarjoamme nyt Clubilaisille 30 % lisäalennuksen jo valmiiksi edullisista verkkokaupan Last Chance-tuotteista*! Saat alennuksen kirjautumalla tai rekisteröitymällä Clubiin ja syöttämällä koodin LC30. Etu on voimassa 17.6.2024 asti.

LAST CHANCE -TARJOUKSET

*Last Chance -tuotteet tunnistat LAST CHANCE -tunnuksesta tuotekortilla. Etu on voimassa vain verkkokaupassa 17.6. asti eikä sitä voi yhdistää muihin etuihin.Miten jooga voi tukea juoksuharjoittelua

Annamme tässä artikkelissa lisätietoa siitä, millaisia hyötyjä jooga tarjoaa juoksijoille liikkuvuuden ja voiman lisäämisessä.

HUOMIO juoksija! Joogan integroiminen harjoittelurutiiniin parantaa juoksusuoritustasi

Monet juoksijat välttelevät kunnollista venyttelyä päästäkseen juoksun pariin niin pian kuin mahdollista. Monet tekevät yleisen virheen ja skippaavat sekä juoksua edeltävän että sen jälkeisen venyttelyn. Tämä saattaa kuitenkin johtaa vammoihin tulevaisuudessa. Jooga on erinomainen tapa tuoda venyttelyelementti takaisin harjoitteluusi ja auttaa lihaksiasi pysymään joustavina ja vahvoina.

Miksi jokaisen juoksijan tulisi joogata?

Kohdatkaamme totuus. Niin paljon kuin rakastammekin kengännauhojen sitomista ja asfaltille pääsyä, uusien tekniikoiden lisääminen rutiiniimme voi olla tervetullut muutos. Joogan lisääminen juoksurutiiniin tarjoaa mahtavia hyötyjä, joista tässä vain muutama:

Juoksu aiheuttaa lihaskireyttä ja joogan venyttävä vaikutus auttaa pääsemään lihaskireydestä yli. Kuten kaikki juoksijat tietävät, tiukat takareisien lihakset ja akillesjänteet voivat olla todellinen haaste. Jooga voi auttaa pidentämään näitä kehon alueita, minkä myötä potentiaaliset vammat voidaan välttää.

Lisäbonus: näiden tärkeiden alueiden pidentyminen lisää myös askeleesi pituutta

Joogan harjoittelu auttaa myös löytämään ja harjoittamaan uusia lihaksia ja lihasryhmiä. Tämä lisääntynyt lihasharjoittelu auttaa tukemaan niitä päälihaksia, joita juostessa käytetään. Jooga harjoittaa hengitystäsi, mikä voi lisätä keuhkojen tilavuutta ja tätä kautta kestävyyttä pitkien juoksulenkkien aikana Jooga pidentää ja vahvistaa lihaksiasi Jooga lisää liikkuvuutta

Suosittelemme seuraavia joogan asanoita eli asentoja liikkuvuuden ja voiman lisäämiseen:

Mikäli tunnet tarvetta treenata, mutta juoksuohjelmassasi on lepopäivä, jooga on fantastinen keino pysyä aktiivisena samalla kun juoksussa rasittuneet lihaksesi palautuvat. Kehotamme testaamaan seuraavia asanoita:

Alaspäin katsova koira:

Tämä asento venyttää reisilihaksia, akillesjänteitä, jalkapohjien lihaksia, kylkiä, selkärankaa, selän lihaksia, olkapäitä ja kaulaa – mainitaksemme muutamia.

Aurinkotervehdys:

Aurinkotervehdys on sarja asanoita, jotka tehdään tietyssä järjestyksessä. Liikesarja venyttää ja vahvistaa miltei kaikkia kehon osia. Sen oppiminen vaatii muutaman harjoituskerran, mutta kun saat siitä otteen, tunnet sen vaikutukset miltei välittömästi. Tämän liikesarjan rytminen eteneminen auttaa sinua myös keskittymään hengitykseesi.

Eteenpäintaivutukset:

Eteenpäintaivutukset eivät ole pelkästään erinomainen venytys jaloille, lantiolle ja alaselälle vaan ne myös aktivoivat parasympaattista hermostoa rauhoittamaan kehoasi ja mieltäsi samalla kun hengityksesi syvenee.

Löydät ohjeet edellämainittuihin asanoihin ja muihin juoksijoille sopiviin harjoituksiin helposti googlettamalla. Youtbesta löytyy myös runsaasti videoita juoksijoille sopivista joogaharjoituksista.

Jooga on erinomainen täydennys juoksurutiiniisi

Mikäli juokseminen on intohimosi numero 1, sinun ei tarvitse vaihtaa juoksukenkiäsi joogamattoon. Joidenkin yksinkertaisten joogaharjoitusten lisääminen rutiiniisi tulee kuitenkin tuomaan uskomattomia hyötyjä kehollesi ja auttamaan sinua tulevilla lenkeilläsi.

Luitko jo nämä?