Sisältöön

Intersportin vinkit uintiin
Rajaa valikoimaa
  • Poista rajaukset
  • Näytä sisällöt
Rajaa valikoimaa

Uinti kategoriat

Uinti

Uinti harrastuksena on monen suomalaisen ehdoton suosikki. Uinti sopii jokaiselle ikään, kokoon tai kuntotasoon katsomatta. Uinnin suurta suosiota selittävät myös lajin lukuisat terveyshyödyt. Uinti kehittää tehokkaasti aerobista kuntoa ja voimistaa hengitys- ja verenkiertoelimistön toimintaa. Mitä lihaksia uinti vahvistaa? Uinnissa vahvistuvat koko kehon lihakset aina jaloista keskivartaloon ja käsiin. Uinti taipuu niin rankaksi treenimuodoksi kuin palauttavaksikin aktiviteetiksikin. Uinti tarjoaa hyvän helpotuksen myös jumiutuneisiin niskan ja selän lihaksiin. Uinti ei tee hyvää vain keholle, vaan myös mielelle. Pulahdus viileään veteen usein rentouttaa ja vie ajatukset hetkessä pois hektisestä arjesta.

Uinnista nautit parhaalla tavalla, kun varusteet ovat kunnossa. Laadukas uima-asu on uimarin tärkein varuste – olitpa sitten aktiiviuimari tai satunnainen harrastaja. Uima-asua ostaessa kannattaa olla tarkka, sillä uima-asujen laaduissa saattaa olla suuriakin eroja. Hyvä uima-asu pysyy napakasti päällä uidessa ja säilyttää ahkerassakin käytössä muotonsa. Jokaisen uimarin tärkeimpiin varusteisiin kuuluvat myös hyvät uimalasit, jotka pysyvät tukevasti päässä, eivätkä huurru lämpötilojen vaihdellessa. Mikäli uit mielelläsi avannossa tai luonnonvesissä, suojaavat uintikengät ovat myös hyvä lisä uintivarustukseen. Uintikengät suojaavat jalanpohjia ja parantavat pitoa liukkaalla laiturilla tai altaanreunalla.

Mistä parhaat varusteet uintiin? Olipa ostoslistallasi uima-asut, uintitarvikkeet tai uintikengät, meiltä löydät varmasti etsimäsi. Suuresta valikoimastamme löydät esimerkiksi uimapuvut, uimashortsit, snorkkelit, räpylät ja kaiken muun altaassa tai luonnonvedessä pulikointiin. Valikoimasta löytyvät kaikki uinnin huippumerkit, kuten Speedo ja Tecnopro. Jos haussa ovat tekniikkavinkit uintiin tai vinkit uintiin yleisesti, katso myös uintiartikkelit. Artikkeleista löydät runsaasti inspiraatiota ja hyödyllisiä ohjeita lajiin!