Sisältöön
Intersport Outlet jopa -60%! Intersport Outlet jopa -60%!

Intersport Outletista huippumerkkien löytöjä jopa -60%!

Nappaa parhaat merkkidiilit poistohintaan verkkokaupan Outletista. Rajoitetun ajan saatavilla olevista Outlet-tarjouksista voit tehdä todellisia huippulöytöjä jopa 60% alennuksella.

KATSO TARJOUKSET

*Outlet-tarjoukset ovat voimassa vain Intersportin verkkokaupassa ja tuotteet tunnistat "Outlet" -tunnuksesta. Sähköpyörän valinta

Sähköpyöräily on helppo ja mukava tapa saada samalla liikuntaa ja siirtyä paikasta toiseen. Listasimme sähköpyörien tärkeimmät ominaisuudet, jotka kannattaa ottaa huomioon pyöräkaupoilla.

Sähköpyörän valinnassa on tärkeää huomioida tulevan pyörän käyttötarkoitus. Tasaisella maalla pääsääntöisesti työmatkoja ja kauppareissuja varten ajavalle toimivat erilaiset pyörät kuin maastoajossa, jossa pyörän runko on rakennettu kestämään paremmin vaihtelevaa maastoa. Pyörän käyttötarkoitusta kannattaa miettiä tarkoin, jotta pyörän malli sopii parhaiten ajajan käyttötarkoitukseen.

Sähköpyörän istuvuus

Kun sähköpyörän käyttötarkoitus on selvitetty, voidaan siirtyä pyörän istuvuuteen. Paras istuvuus pyörässä saadaan, kun sekä istuin, että ohjaustanko ovat säädettävissä pyöräilijän mieltymyksen ja koon mukaan. Oikeanlaiset säädöt edesauttavat hyvän ajotuntuman saavuttamisessa ja näin ollen myös vältytään vääriltä ajoasennoilta.

Jarrut

Myös jarruihin tulee kiinnittää paljon huomiota. Sähköpyörällä ajetaan usein kovempaa vauhtia kuin tavallisella pyörällä, joten jarrujen tulee sen takia olla myös tehokkaammat ja kestävämmät. On myös hyvä huomioida jarrujen käytettävyys. Jos ajaja on aikaisemmin tottunut esimerkiksi jalkajarruihin, on varmasti järkevää varmistaa, että sellaiset löytyvät myös tulevasta polkupyörästä.

Moottori

Sähköpyörien moottori voi sijaita pyörän etu-, taka- tai keskiosassa. Suurin merkitys moottorin sijainnilla on pyörän painopisteeseen, joka kannattaa erityisesti huomioida maastopyöräilyssä. Tällöin keskellä sijaitseva moottori on paras vaihtoehto, pyörän vakauden kannalta. Moottorin sijainnilla ei ole suurta merkitystä, jos pyörää käytetään pääsääntöisesti työmatkailun kaltaisiin ajoihin. Jos kuitenkin sähköpyörällä on tarkoitus ajaa myös talvisin, saattaa etuvetoisen pyörän valinta olla parempi vaihtoehto kuin takavetoinen, sillä takavetoinen on usein herkempi sutimiselle. Toisaalta jos pyörässä on nastarenkaat, se vähentää luisumista ja sutimista, jolloin moottorin sijainnilla ei ole niin suurta merkitystä. Joissain sähköpyörissä on myös kaksi moottoria, jolloin moottori sijaitsee sekä edessä, että takana.

Akku

Sähköpyörässä akun tyyppiin kannattaa myös tutustua. Useimmiten sähköpyörien akut ovat joko lithium- tai lyijyakkuja. Lyijyakut ovat usein halvempia, mutta niiden kestävyys ja käyttöikä on usein huonompi kuin lithium -akuissa. Tästä syystä ne myös rasittavat ympäristöä enemmän. Lyijyakuissa ongelmana on myös niiden tehon hiipuminen akun ollessa vähissä. Lithium -akkujen hinnat ovat yleensä lyijyakkuja korkeammat, mutta niiden käyttöikä on usein myös pidempi. Lithium -akkujen teho ei myöskään hiivu akun vähenemisen myötä, vaan ne puskevat täysillä kunnes akku on kokonaan loppu.

Akun tehoon ja elinikään vaikuttavat myös akun voltit, käyttö ja säilyttäminen. Akun voltit (V) määrittävät akun tehoa. Mitä enemmän akussa on voltteja, sitä tehokkaampi akku on. Akku kuluu käytettäessä ja myöskin ladatessa, joten riippuu paljon akun laadusta, kuinka paljon se kestää kulutusta. Akun oikeanlaisella säilytyksellä voidaan pidetään akun käyttöikää. Akkua ei pidä jättää pyörään kiinni kylmällä säällä ja talvisin myös ajon aikana akku kannattaa suojata kylmältä.

Voit lukea lisää sähköpyöräilyn hyödyistä täältä. Jos kaipaat apua polkupyörän valinnassa, asiantuntevat myyjämme auttavat mielellään sopivan polkupyörän löytämisessä.

Kun sähköpyörän valintakriteerit ovat tulleet tutuiksi, voit tutustua Intersportin laajaan sähköpyörävalikoimaan täällä.

Luitko jo nämä?