Sisältöön
Kaikki takit -20%! Kaikki takit -20% Plussa-kortilla ja koodilla TAKKI20

Takkipäivät ovat täällä – kaikki takit -20%!

Saat nyt koodilla TAKKI20 ja Plussa-kortilla -20 % alennuksen kaikista valikoimamme takeista – myös tarjoushinnoista.

Etu on voimassa kaupoissa ja verkossa 2.10. asti. Hyödynnä etu ja löydä suosikkisi loppukesään ja alkavaan syksyyn!

Verkkokaupassa saat edun Plussa-kortilla ja koodilla: TAKKI20

 

NAISET MIEHET LAPSET

 

*Etu ei koske seuratuotteita eikä se ole yhdistettävissä muihin etuihin. 

Etu on voimassa 2.10.2023 asti Intersport-verkkokaupassa sekä kaupoissa. Etu ei ole voimassa seuraavissa Intersport-kaupoissa: Intersport JoensuuOpas pyöräilykypärän valintaan

Oletko ostamassa pyöräilykypärää? Tutustu vinkkeihimme, joiden avulla onnistut pyöräilykypärän valinnassa.

Pyöräilykypärä on pyöräilijän ainoa ja tärkein suojavaruste – siksi sen valinnassa kannattaakin olla tarkkana. Turvallinen pyöräilykypärä on oikean kokoinen, huolellisesti kiinnitetty ja eurooppalaisen CE-turvallisuusstandardin mukaisesti merkitty.

Markkinoilla on monenlaisia pyöräilykypäriä ja tärkeää on löytää juuri se, joka istuu omaan päähän ja miellyttää myös omaa silmää – kypärää nimittäin tuskin tulee kovin mieluusti käytettyä, jos se ei tunnu mukavalta käytössä tai sitä nolottaa käyttää.

Tutki ja valitse tyylisi

Intersportin valikoimissa on monenlaisia kypäriä, jotka kaikki ovat CE-turvallisuusstandardin mukaisia ja joista jokainen taatusti löytää omansa. Haluatko värikkään skeittimallin, vai sporttisemman kypärän? Kun mieluinen tyyli on valittu, useita kypäriä kokeilemalla löytyy parhaiten omaan päähän sopiva malli.

Löydä oikea koko ja testaa istuvuus

Kypärää hankkiessa – niin aikuiselle kuin lapselle – tulee kiinnittää erityistä huomiota siihen, että se istuu hyvin. Hyvin istuvaa kypärää on miellyttävä käyttää ja kynnys sen käyttämiseen alenee.

Parhain tapa varmistua oikeasta koosta ja hyvästä istuvuudesta on mitata päänympärys mittanauhalla sekä sovittaa kypärää huolellisesti. Päänympäryksen mittaaminen on erityisen tärkeää, mikäli olet ostamassa kypärää verkkokaupasta. Päänympärys mitataan korvien yläpuolelta, pään leveimmästä kohdasta ilman hattua tai pipoa. Kun tarvitset pipon kypärän alle, kypärän pehmusteet on hyvä vaihtaa ohuempiin.   

Kun sovitat kypärää, älä sulje kiinnityshihnaa heti – kypärän pitäisi pysyä päässä ilman hihnaa, vaikka kumartuisit tai heiluisit. Puristaa kypärä ei kuitenkaan saa. Jos kypärä lipsahtaa pois päästä, kokeile pienempää kokoa tai säädä kypärää takaraivolla kulkevasta kiristyksestä. Testaa myös, onko kypärää helppo säätää. Hyvässä kypärässä on säätöpanta ja erikokoisia pehmusteita, joiden avulla kypärä on helppo säätää istumaan napakasti päähän. 

Turvallinen ja oikean kokoinen kypärä suojaa otsan ja takaraivon. Kun kypärän kiinnityshihna suljetaan, tulisi hihnan kulkea molemmin puolin korvia ja hihnan risteyskohdan pitäisi olla korvan alapuolella. Kun leukahihna on kiinnitettynä, sen tulee pysyä napakasti paikallaan – kuitenkin niin, että hihnan ja leuan väliin mahtuu pari sormea. Lapsen pyöräilykypärän valinnassa tulee ottaa huomioon se, ettei kypärä tunnu liian painavalta, koska liian painava kypärä voi rasittaa lapsen niskaa.

Panosta laatuun

Kypärän valinnassa kannattaa ottaa huomioon kypärän käyttöaste ja -tarkoitus sekä omat mieltymykset, mikä vaikuttaa myös sen hintaan. Pyöräilykypärän hintaan vaikuttavat lisäksi sen ominaisuudet, kuten tuuletusaukkojen määrä, kypärän muoto ja erilaiset säätömahdollisuudet. Näin ollen, mitä halvempi kypärä, sitä heikommat ominaisuudet kypärässä useimmiten on.

Kohtele hyvin

Oikealla kohtelulla pyöräilykypärän käyttöikä on 5-7 vuotta. Käyttöikään kuitenkin vaikuttavat se, miten paljon kypärää käytetään ja miten sitä kohdellaan. Jos kypärä saa iskun, se tulisi vaihtaa uuteen, sillä kypärän runko saattaa vaurioitua, vaikka ulospäin ei mitään näkyisikään.

Muista siis:

Kokeile useita eri kypärämalleja ja valitse sellainen, joka sopii päähäsi ja miellyttää silmää  Mittaa päänympäryksesi varmistuaksesi oikeasta koosta  Valitse oikean kokoinen kypärä ja säädä kypärä oikein Varaa riittävästi aikaa sovitukseen Hyvä kypärä peittää otsan ja takaraivon Kypärän hintaan vaikuttavat sen ominaisuudet ja niiden laatu

Luitko jo nämä?