Sisältöön
Katso kevään parhaat löydöt viikkotarjouksi... Katso kevään parhaat löydöt viikkotarjouksista!
Intersportin viikkotarjoukset ovat täällä!

Nappaa parhaat vaatteet, kengät ja varusteet alkavaan kevääseen huippumerkeiltä! 

Tee huippulöytöjä:

Katso ViikkotarjouksetHYÖDYNNÄ VINKIT!

Salibandy kategoriat

Salibandy

Salibandy on hauska laji, joka sopii vauhdikkaiden joukkuelajien ystäville. Salibandy on jääpallon kaltainen, sisätiloissa pelattava mailapeli, jossa tavoitteena on saada pallo vastajoukkueen maaliin. Salibandy on monen suosikkilaji, sillä se siinä pääsee nauttimaan sosiaalisuudesta sekä monipuolisesta treenistä. Salibandy kehittää tehokkaasti sekä aerobista kuntoa että räjähtävää voimantuottoa. Salibandy vaatii myös hyvää pelisilmää ja koordinaatiokykyä. Salibandy on laji, jota voi pelata monella eri tasolla – rennosti kaveriporukalla kuin vaativalla kilpaurheilutasollakin. Kunhan joukkueet ovat kasassa, salibandyssa pääsee helposti alkuun aloittelijakin. Ennen kentälle astumista kannattaa kuitenkin hankkia myös asianmukaiset salibandyvarusteet.

Hyvä salibandymaila on jokaisen sählynpelaajan ykkösvaruste. Salibandymaila on oikeanlainen, kun se sopii pelaajan mittoihin, pelityyliin ja tavoitteisiin. Salibandymailan valinnassa on huomioitava mailan kätisyys, varren pituus, varren joustavuus sekä mailan lapaan liittyvät ominaisuudet. Kätisyys määräytyy sen pohjalta, kumpi käsi jää alimmaiseksi, kun mailasta pidetään kiinni kahdella kädellä. Jos alimmainen käsi on esimerkiksi vasen, niin valitaan vasenkätisen maila. Varren pituus on oikea, kun sen lavaton kärki ylettyy noin navan korkeudelle. Varren jäykkyys määräytyy oman pelityylin mukaan: joustavammat mailat sopivat aloittelijoille ja jäykemmät mailat sopivat niille, jotka tavoittelevat voimakkaampia lyöntejä. Lavan kovuus vaikuttaa myös osaltaan lyöntien voimakkuuteen. Lapa voi olla joko pehmeä, normaali tai kova.

Mailan lisäksi sählykentälle tarvitaan myös muut salibandyvarusteet sekä sopiva urheiluvaatetus. Jotta peli onnistuu, tarvitaan niin sanottu reikäpallo, eli sählypallo. Sählypalloja saattaa pelin aikana kulua useampikin, joten niitä kannatta hankkia useamman pallon setti. Suojalasien käyttö ei ole pakollista, mutta erityisesti junioripelaajille suositeltavaa. Hyvät salibandykengät tai sisäpelikengät kuuluvat myös jokaisen pelaajan tärkeimpiin varusteisiin. Salibandykenkien tulee hengittää, vaimentaa iskuja, tukea nilkkaa ja tarjota pitoa koville alustoille. Mitä tulee vaatetukseen, panosta hengittäviin teknisin materiaaleihin. Hyvään peliasuun kuuluvat ainakin tekninen t-paita, urheilushortsit, urheilualusvaatteet sekä hyvät urheilusukat.

Mistä parhaat vaatteet ja varusteet salibandyyn? Olipa ostoslistallasi hyvä salibandymaila tai laadukkaat salibandyvarusteet, Intersportin suuresta valikoimasta löydät etsimäsi. Valikoimasta löytyvät lajin parhaat merkit Fat Pipe ja Oxdog. Kattavasta valikoimasta löydät myös salibandyvaatteet, sisäpelikengät ja salibandyvarusteet. Tilaa salibandyvarusteet netistä tai tutustu suureen valikoimaan lähimmässä Intersport-kaupassa. Jos haluat löytää salibandyvarusteet edullisesti, tutustu myös verkkokaupan Last Chance -osioon sekä kauppakohtaisiin tarjouksiin. Jos kaipaat neuvoja tuotteiden valinnassa tai etsit tiettyä tuotetta, asiantuntevat myyjämme ovat apunasi.