Sisältöön
Lauantain superdiilit julkaistu - katso tar... Lauantain superdiilit julkaistu - katso tarjoukset!

Viheltäen menee on käynnissä!

Kevään kovimmat tarjoukset ovat tarjolla, kun Viheltäen menee valtaa Intersport-kaupat sekä verkon! Luvassa on huikeita diilejä joka päivä 9.–15.4.

Joka päivä uusia diilejä kauden ulkoiluun, vapaa-aikaan, treeniin ja juoksuun. Tutustu tarjoustuotteisiin jo ennakkoon ja viritä ostoslista valmiiksi – kohta viheltää!

KAIKKI TARJOUKSET

KATSO KUVASTOTARJOUKSETNäin löydät hyvät juoksukengät – katso 2024 hitit!

Harkitsetko juoksuharrastuksen aloittamista vai ovatko nykyiset juoksukenkäsi päivityksen tarpeessa? Juoksukenkiä löytyy moneen junaan erilaisille juoksijoille ja jaloille, joten oikean juoksukengän valitseminen voi joskus tuntua haastavalta. Kokosimme alle vinkit, joiden avulla löydät parhaat juoksukengät juuri sinulle!

Intersportin valikoimasta löydät parhaat juoksukengät naisille sekä miehille. Ennen kenkäostoksille lähtöä kannattaa käydä läpi seuraavat seikat, niin tiedät jo paljon paremmin, millaiselle juoksukengälle sinulla on tarve. Katso myös artikkelin lopusta kesän 2024 parhaat juoksukengät.

Neljä vinkkiä, joiden avulla löydät parhaat juoksukengät

 1. Askellus

  Juoksu kuormittaa jalkaa, ja hyvät juoksukengät antavat jalalle optimaalisen tavan askeltaa. Juoksukengistä löytyy myös pronaatiotuettuja juoksukenkiä, joiden tarkoitus on tukea ylipronatoivaa askellusta. Useimmat juoksukengät ovat niin sanotusti neutraaleja, eli soveltuvat askeleelle, jossa paino jakautuu tasapuolisesti jalkaterälle kävellessä. Ylipronaatiossa taas jalka kääntyy askeltaessa sisäsyrjälle ja supinaatiossa ulkosyrjälle. Pronaatiotuettu juoksukenkä varmistaa, että ylipronatoiva askellus saa tarvitsemansa tuen juoksun aikana ja ehkäisee näin kipua.

 2. Alusta

  Alustaa ajatellessa oleellista on kengän vaimennus. Paras juoksukenkä asfaltille sisältää enemmän vaimennusta, kun taas maastojuoksuun kannattaa valita ohuempi pohja, jolla saa paremman tuntuman alustaan. Mitä enemmän vaimennusta, sitä painavampi kenkä yleensä on. Pitkää matkaa juostessa parempi vaimennus säästää jalkaa, kun taas kilpajuoksussa kannattaa suosia kevyttä vaimennusta. Keskivertojuoksijan kannattaa kuitenkin valita normaali määrä vaimennusta, ja markkinoilla onkin paljon myös kenkiä, jotka sopivat monipuolisesti eri alustoille. Mikäli juokset runsaasti maastossa, kannattaa pohtia maastojuoksukenkää tai hybridikenkää.

 3. Istuvuus ja koko

  Juoksukengässä oikean koon valinta on tärkeää. Hyvät juoksukengät istuvat napakasti tuntuen jalassa mukavalta. Kantapään tulee kestää kengässä paikallaan, ja varpaille pitää olla sopivasti tilaa kengän etuosassa. Varpaiden jatkuva painautuminen kengänkärkeä vastaan voi tuntua epämukavalta pidemmillä lenkeillä. Juoksukengistä löytyy myös paljon malleja leveämmällä lestillä. Huomioi myös kenkiä sovittaessa, että jalka turpoaa päivän aikana!

 4. Droppi

  Droppi tarkoittaa kengän päkiän ja kannan välistä korkeuseroa, mikä usein ilmoitetaan millimetreissä. Mikä isompi droppi kengässä on, sitä korkeammalla kantapää on. Juoksukengissä on tyypillisesti 10-12 millimetrin droppi, mutta tarjolla on myös matalampia ja korkeampia malleja. Korkeampi droppi voi helpottaa esimerkiksi penikoiden kipeytymistä tai akillesjänteiden rasittumista. Korkeasta dropista ei kannata vaihtaa tasaiseen liian nopeasti, jotta jalkaterään ei kohdistu liian suuria muutoksia.

Jos kaipaat vielä lisätietoa, niin vastasimme useimmin kysyttyihin kysymyksiin liittyen juoksukengän valintaan.

Parhaat juoksukengät 2024

Vuoden 2024 uusissa juoksukenkämalleissa löytyy paljon hyviä vaihtoehtoja aloittelevalle tai harrastelijajuoksijalle. Mikä etsinnässä on laadukkaat, hyvät juoksukengät, valitse vaikka jokin näistä kevään uutuusmalleista! 

New Balance Fresh Foam x 1080v13 Naisten ja Miesten

New Balancen uutuuksista kevyt Fresh Foam x 1080v13 on juoksukenkien todellista huippuluokkaa, sillä uudistetussa Fresh Foam X -välipohjassa on entistä enemmän vaimennusta sekä responsiivisuutta. Kengän päällinen on saumatonta Air Mesh -kangasta, joka mukautuu jalan muotojen mukaan ja antaen erittäin hyvän tuntuman jalassa. Kengässä on hyödynnetty 50-prosenttisesti kestävän kehityksen mukaisia valmistusmateriaaleja. Tämä malli soveltuu loistavasti pidemmille lenkeille sekä asfaltille, hiekalle että radalle. Lestin leveys on normaali ja se soveltuu neutraalille askeleelle.

Hoka Clifton 9 Naisten ja Miesten

Hokan suosituin juoksukenkä Clifton päivittyy versioon 9, minkä johdosta välipohjan vaimennus kasvaa, uusittu päällinen ja iltti takaa pehmeän istuvuuden. Kengässä on 5mm drop ja Meta-Rocker -pohjamuotoilu parantaa askeleen rullaavuutta ja juoksu taloudellisuutta. Clifton 9 -soveltuu loistavasti niin pitkille kuin lyhyille lenkeille ja se on lestiltään normaali sekä soveltuu neutraalille askellukselle. Mallista löytyy myös Wide-versio leveemmälle jalalle.

Asics Gel-Nimbus 26 Naisten ja Miesten 

GEL-NIMBUS 26 -kenkä on uudistettu, jotta juoksukokemuksesi olisi entistäkin pehmeämpi ja tasaisempi. Pehmeä neulospäällinen istuu mukavasti jalan muotoihin ja takaa loistavan hengittävyyden. FF Blast Plus Eco -vaimennus on entistäkin pehmeämpi ja ekologisempi, parantaen myös juoksusi taloudellisuutta. Kengässä on 7-8 millimetrin droppi, lestiltään normaali sekä sopii neutraalille askeleelle. ​

Brooks Glycerin 20 Naisten ja Miesten

Neutraali juoksujalkine. Uusi DNA LOFT v3 vaimennus sisältää typpikaasua, jonka avulla jalkine saadaan entistä pehmeämmäksi. mutta samalla myös rullaavammaksi. Kengän päällimateriaali rakennettu aikaisempaa kevyemmäksi ja hengittävämmäksi. 

Saucony Ride 17 Naisten ja Miesten

Sauconyn klassikkomalli on nyt edeltäjäänsä vauhdikkaampi, kevyempi sekä responsiivisempi. Laadukas PWRRUN+ - vaimennus takaa mahtavan juoksukokemuksen, ja hengittävän päälliosan ansiosta kenkä ei hiosta kesän aurinkoisilla keleillä. Kengät soveltuvat asfaltille, hiekalle sekä radalle ja ovat lestiltään normaalia leveyttä. Sopii loistavasti neutraalille askellukselle.

Asics Gel-Kayano 30 Naisten ja Miesten

Gel Kayano 30 on yksi vuoden 2024 puhutuimmista uutuuksista. Kengät tarjoavat edistynyttä vakautta sekä todella pehmeää iskunvaimennusta. Gel Kayano sopii tuen ja vaimennuksen puolesta monelle lenkkipituudelle – aina 5 kilometristä maratooniin asti. Nämä kengät ovat täydellinen valinta yleiskengäksi, kun haluat yhdistää harjoitteluun useita eri lenkkipituuksia. Gel Kayanossa on ylipronaatio-askellukseen auttava tuki, joka auttaa jalan virheasennossa. Näillä harjoittelualustaksi soveltuu niin hiekka kuin asfaltti.

Mikäli olet vielä epävarma oikean juoksukengän valinnasta, voit aina kysyä neuvoa asiantuntevilta myyjiltämme lähimmässä Intersport-kaupassasi. Myös asiakaspalvelumme auttaa sinua täällä sekä Facebookissa löytämään sinulle hyvät lenkkikengät. Verkkokaupassamme voit tutkia valikoimastamme naisten ja miesten juoksukengät ja näet tuotesivulta myös kengän kauppasaatavuuden. Osassa Intersport-kaupoista tarjoamme ilmaisena palveluna myös MyFootBalance® - 3D jalka-analyysiä, jonka avulla saat kattavan kuvan siitä, minkälaiset ominaisuudet tarvitset löytääksesi juuri sinulle parhaat juoksukengät.

Luitko jo nämä?