Sisältöön
-25% etu vaatteesta ja jalkineparista Clubi... Nyt -25% yhdestä vaatteesta ja jalkineparista Clubilaisille!

Nyt kannattaa olla Clubilainen!

 
Hyödynnä 25% etu yhdestä vaatteesta ja jalkineparista, myös tarjoushinnoista. Edun saat koodilla: ALE25
 
 

Naiset Miehet Lapset Liity Clubiin

 

Etu on voimassa 14.6.2023 asti. Alennus ei koske seuratuotteita eikä se ole yhdistettävissä muihin etuihin.

 

Verkkokaupassa saat edun kirjautumalla tai rekisteröitymällä Intersport Clubiin. Lunasta etu käyttöösi 11.6.2023 mennessä.Näin löydät hyvät juoksukengät – katso 2023 hitit!

Harkitsetko juoksuharrastuksen aloittamista vai ovatko nykyiset juoksukenkäsi päivityksen tarpeessa? Juoksukenkiä löytyy moneen junaan erilaisille juoksijoille ja jaloille, joten oikean juoksukengän valitseminen voi joskus tuntua haastavalta. Kokosimme alle vinkit, joiden avulla löydät parhaat juoksukengät juuri sinulle!

Intersportin valikoimasta löydät parhaat juoksukengät naisille sekä miehille. Ennen kenkäostoksille lähtöä kannattaa käydä läpi seuraavat seikat, niin tiedät jo paljon paremmin, millaiselle juoksukengälle sinulla on tarve. Katso myös artikkelin lopusta kesän 2023 parhaat juoksukengät.

 1. Askellus

  Juoksu kuormittaa jalkaa, ja hyvät juoksukengät antavat jalalle optimaalisen tavan askeltaa. Juoksukengistä löytyy myös pronaatiotuettuja juoksukenkiä, joiden tarkoitus on tukea ylipronatoivaa askellusta. Useimmat juoksukengät ovat niin sanotusti neutraaleja, eli soveltuvat askeleelle, jossa paino jakautuu tasapuolisesti jalkaterälle kävellessä. Ylipronaatiossa taas jalka kääntyy askeltaessa sisäsyrjälle ja supinaatiossa ulkosyrjälle. Pronaatiotuettu juoksukenkä varmistaa, että ylipronatoiva askellus saa tarvitsemansa tuen juoksun aikana ja ehkäisee näin kipua.

 2. Alusta

  Alustaa ajatellessa oleellista on kengän vaimennus. Paras juoksukenkä asfaltille sisältää enemmän vaimennusta, kun taas maastojuoksuun kannattaa valita ohuempi pohja, jolla saa paremman tuntuman alustaan. Mitä enemmän vaimennusta, sitä painavampi kenkä yleensä on. Pitkää matkaa juostessa parempi vaimennus säästää jalkaa, kun taas kilpajuoksussa kannattaa suosia kevyttä vaimennusta. Keskivertojuoksijan kannattaa kuitenkin valita normaali määrä vaimennusta, ja markkinoilla onkin paljon myös kenkiä, jotka sopivat monipuolisesti eri alustoille. Mikäli juokset runsaasti maastossa, kannattaa pohtia maastojuoksukenkää tai hybridikenkää.

 3. Istuvuus ja koko

  Juoksukengässä oikean koon valinta on tärkeää. Hyvät juoksukengät istuvat napakasti tuntuen jalassa mukavalta. Kantapään tulee kestää kengässä paikallaan, ja varpaille pitää olla sopivasti tilaa kengän etuosassa. Varpaiden jatkuva painautuminen kengänkärkeä vastaan voi tuntua epämukavalta pidemmillä lenkeillä. Juoksukengistä löytyy myös paljon malleja leveämmällä lestillä. Huomioi myös kenkiä sovittaessa, että jalka turpoaa päivän aikana!

 4. Droppi

  Droppi tarkoittaa kengän päkiän ja kannan välistä korkeuseroa, mikä usein ilmoitetaan millimetreissä. Mikä isompi droppi kengässä on, sitä korkeammalla kantapää on. Juoksukengissä on tyypillisesti 10-12 millimetrin droppi, mutta tarjolla on myös matalampia ja korkeampia malleja. Korkeampi droppi voi helpottaa esimerkiksi penikoiden kipeytymistä tai akillesjänteiden rasittumista. Korkeasta dropista ei kannata vaihtaa tasaiseen liian nopeasti, jotta jalkaterään ei kohdistu liian suuria muutoksia.

Parhaat juoksukengät 2023

Kesän 2023 uusissa juoksukenkämalleissa löytyy paljon hyviä vaihtoehtoja aloittelevalle tai harrastelijajuoksijalle. Mikä etsinnässä on laadukkaat, hyvät juoksukengät, valitse vaikka jokin näistä kevään uutuusmalleista! 

New Balance Fresh Foam x 1080v12 W ja M

New Balancen uutuuksista kevyt Fresh Foam x 1080v12 ihastuttaa kirkkailla väreillä ja saumattomalla, mutta tukevalla Hypoknit päällisellä. Kengässä on hyvä vaimennus ja se sopii asfaltilla juoksemiseen sekä neutraalille jalalle. Kengässä on normaali lesti, 8 mm droppi ja kengän materiaaleista 50 % on kestävän kehityksen mukaisia.

Asics Gel-Nimbus 24 W ja M

Uusin Gel-Nimbus kenkämalli on nyt entistä kevyempi, iskunvaimennuksesta tinkimättä. Kenkä sopii loistavasti pitkän matkan harjoitteluun ja on paras juoksukenkä asfaltille tehokkaan, mutta kevyen FF BLAST+™ -vaimennuksen ansiosta. Kengässä on 9-10 mm droppi ja normaali lesti.

adidas Solar Glide 5 W ja M

Solar Glide 5 -mallissa on myös kierrätysmateriaaleista valmistettu päällinen, ja tehokkaasti vaimentava Boost-välipohja. Kengässä on neutraali tuki 10 mm dropilla ja se sopii hyvin muun muassa asfaltille.

Nike Pegasus 39 W

Niken uutuudessa on ylimääräinen pehmuste iskunvaimennusta parantamaan pidemmillekin juoksulenkeille. Pohjan ilmatyynyjen ansiosta askel rullaa kevyesti. Kengässä on 9-10 mm droppi ja normaali lesti, ja se sopii neutraalille askellukselle.

adidas Ultraboost 22 W ja M

adidaksen uusimmassa Ultraboost -mallissa on 6 % enemmän Boost-vaimennusta ja kierrätysmateriaaleista valmistettu Primeknit -päällinen. Kengässä on 10 mm droppi ja ne soveltuvat juoksuun kovalla alustalla. Kengässä on normaali lesti ja neutraali askellus.

New Balance Fresh Foam x 880v12 W ja M

Fresh Foam x 880v12 on kevyt, neutraali juoksukenkä 10 mm dropilla, ja se sopii monipuoliseen harjoitteluun. Kengässä on normaali lesti, mutta mallista on saatavilla myös versio leveällä lestillä.

Mikäli olet vielä epävarma oikean juoksukengän valinnasta, voit aina kysyä neuvoa asiantuntevilta myyjiltämme lähimmässä Intersport-kaupassasi. Myös asiakaspalvelumme auttaa sinua täällä sekä Facebookissa löytämään sinulle hyvät lenkkikengät. Verkkokaupassamme voit tutkia valikoimastamme naisten ja miesten juoksukengät ja näet tuotesivulta myös kengän kauppasaatavuuden. Osassa Intersport-kaupoista tarjoamme ilmaisena palveluna myös MyFootBalance® - 3D jalka-analyysiä, jonka avulla saat kattavan kuvan siitä, minkälaiset ominaisuudet tarvitset löytääksesi juuri sinulle parhaat juoksukengät.

Luitko jo nämä?