Sisältöön
Varaston tyhjennys alkoi! Tarjoukset jopa -... Varaston tyhjennys alkoi! Tarjoukset jopa -50%!

Varaston tyhjennys alkoi!

Intersportissa alkoi valtava varaston tyhjennys!

Tarjolla on nyt huikea valikoima huippumerkkien vaatteita, varusteita ja jalkineita kauden lajeihin ja vapaa-ajan hetkiin edullisin poistohinnoin.

KATSO TARJOUKSET

 *Tarjoukset ovat voimassa 3.3. asti niin kauan kuin tavaraa riittää.Juoksukengän valinta

Istuvat juoksukengät ovat juoksijan tärkein varuste. Kokosimme olennaiset vinkit juoksukengän valintaan. Näillä neuvoilla löydät itsellesi juuri oikeat juoksukengät!

Mitä ovat hyvän juoksukengän valintaperusteet?

Kenkiä hankkiessasi muista ottaa huomioon sekä juoksutyylisi että askeltyyppisi. Kannattaa myös pohtia, millaisella alustalla pääsääntöisesti juokset ja kuinka pitkiä lenkkejä tyypillisesti teet. Juoksukenkien istuvuutta kohennat entisestään hyvillä pohjallisilla ja juoksusukilla.

Mikä on hyvä juoksukengän koko?

Tärkeintä juoksukengän valinnassa on, että juoksukengät istuvat jalkaan hyvin. Siihen vaikuttaa kengän lesti, joten kannattaa kokeilla eri merkkien malleja. Juoksukenkien on tunnuttava hyvältä niin päkiän, holvikaaren kuin kantapäänkin kohdalta. Pituutta arvioitaessa on hyvä muistaa, että kärkeen täytyy jäädä vähintään puolisen senttiä tyhjää tilaa. Oikean koon valinta on tärkeää, ja siinä auttavat Intersportin asiantunteva myyjä ja ilmainen MyFootBalancen jalka-analyysipalvelu.

Millaiset juoksukengät sopivat aloittelijalle? Entä kokeneelle juoksijalle?

Aloittelijan kannattaa hankkia juoksukengät, jotka tuntuvat hyvältä jalkaan ja joissa on riittävästi vaimennusta. Aloittelijalle parhaiten sopivia pehmeitä ja mukavia kenkiä ei ole halvimmassa hintaluokassa, joten juoksukenkiin kannattaa sijoittaa noin 120–190 euroa. Ahkerasti lenkkeilevälle, kehittyneelle juoksijalle taas voivat sopia modernit, kimmoisat hiilikuitukengät, jotka tuovat lennokkuutta juoksuun.

Miten usein juoksukengät kannattaa vaihtaa?

Juoksukengät pitää muistaa uusia riittävän usein. Sopiva vaihtoväli riippuu monesta seikasta: juoksualustasta, juoksijan painosta ja juostujen kilometrien määrästä. Hyvä perussääntö on uusia kenkäpari kerran vuodessa. Jos juoksee paljon, kannattaa ostaa parit juoksukengät kerralla ja vuorotella niitä. Moni juoksee liian kuluneilla, vanhoilla kengillä, mikä voi altistaa selkä-, lonkka-, polvi-, akillesjänne- ja kantapääkivuille ja jopa lopettaa mielekkään harrastuksen.

Vaikuttaako juoksualusta juoksukengän valintaan?

Juoksijan sukupuolen, painon ja jalkatyypin lisäksi juoksualusta vaikuttaa oleellisesti juoksukengän valintaan. Kovalla juoksualustalla tarvitaan enemmän vaimennusta, kun taas maastossa erityisesti tarpeen ovat pito ja vettä hylkivä pinta.

Kannattaako juoksukengän kanssa käyttää pohjallisia?

Ohjaavia pohjallisia voidaan käyttää korjaamaan askeleen yli- tai alipronaatiota. FootBalance-pohjallisilla voit räätälöidä juoksukengistä ihanteelliset juuri sinulle ja lisätä juoksun mukavuutta. Täältä voit lukea lisää ylipronaatiosta ja alipronaatiosta.

Juoksukenkien valinta Intersportin koulutettujen asiantuntijoiden opastuksella

Intersport-kauppojemme ammattitaitoinen henkilökunta antaa sinulle mielellään lisävinkkejä sopivan juoksukengän hankintaan. FootBalance -laitteella pystymme analysoimaan jalkasi asennon nopeasti, ja suosittelemaan juuri sinulle sopivat juoksukengät käyttötarpeesi mukaan. Katso vielä videolta juoksuvalmentaja Joonas Laurilan vinkit hyvän juoksukengän valintaan. Kokosimme tänne myös parhaat juoksukengät, josta löydät useaan eri käyttötarkoitukseen sopivat kengät.

Luitko jo nämä?