Sisältöön

Juoksu

Juokseminen on ympärivuotinen harrastus, mikä tekee siitä yhden parhaista kuntoilumuodoista. Intersportin valikoimasta löydät kaiken tarvittavan juoksuun aina vaatteista jalkineisiin.

Kaksi ihmistä juoksee talvimaastossa.
Uutuuksia juoksuun!
#heartofsport

Jaa liikunnan ilo kanssamme! Ikuista sinäkin oma sporttihetkesi hashtagilla #HeartOfSport ja voit päästä mukaan seinällemme.

Lisää juoksuintoa blogistamme
Rajaa valikoimaa
  • Poista rajaukset
  • Näytä sisällöt
Rajaa valikoimaa

Juoksu kategoriat

Juoksu

Juoksu tekee hyvää mielelle ja keholle, mikä tekee siitä yhden parhaista kuntoilumuodoista. Säännöllisen juoksun hyötyihin kuuluu parempi kokonaisterveys sekä kehittynyt kunto. Lisäksi juoksulla on todettu olevan yhteys myös parempaan mielialaan. Juoksun harrastaminen on helppoa, sillä voit juosta missä tahansa oletkin ja milloin vain omaan aikatauluusi sopii.

Olitpa sunnuntailenkkeilijä tai huippu-urheilija, sinun kannattaa ehdottomasti panostaa ja hankkia hyvät juoksukengät. Juoksukengillä pääsee hyvin alkuun juoksuharrastuksessa ja sopivat kengät ehkäisevät myös vaivoja. Katso esimerkiksi naisten juoksukengät tai miesten juoksukengät. Oikean juoksutekniikan oppimisiin voi myös kokeilla paljasjalkakenkiä. Juoksukenkien lisäksi juoksijan perusvarusteisiin kuuluvat muun muassa tekniset juoksutrikoot ja -paita sekä urheiluliivit. Kun juoksuvarusteet ovat kunnossa, huono keli ei kelpaa tekosyyksi olla lähtemättä lenkille. Oikeanlaisessa varustuksessa voit harrastaa juoksua vuoden ympäri. Talvikelejä varten on hyvä varautua juoksutakilla ja hommata kunnon pitoa antavat nastalenkkarit, unohtamatta lämmittävää aluskerrastoa.

Oletko jo pitkään harkinnut juoksun aloittamista? Juoksun aloittaminen voi tuntua haastavalta. On tärkeää aloittaa rauhallisesti ja juosta juuri sellaista tahtia, mikä tuntuu itsestä miellyttävältä. Alkuun voit myös vuorotella juoksua ja kävelyä, ja sitten pidentää juostua matkaa vähitellen. Esimerkiksi stressi ei lähde sohvalla makaamalla, mutta reipas juoksulenkki raikkaassa ulkoilmassa lempimusiikkia kuunnellen voi antaa sinulle aikaa hengähtää ja ladata akkujasi.

Oletko tuttu näky lenkkipoluilla? Kun olet päässyt juoksuharrastuksessa vauhtiin, haluat ehkä seuraavaksi haastaa itsesi asettamalla tavoitteeksi juosta esimerkiksi 10 kilometriä, puolimaraton tai maraton. Jos tarvitset lisämotivaatiota lenkkipolulle, tarjolla on erilaisia juoksukelloja, jotka auttavat saavuttamaan juoksutavoitteesi. Juoksukellon avulla voit seurata sykettä, nopeutta, kalorinkulutusta, juoksumatkan pituutta ja jopa juoksuaskeleidesi pituutta. 

Intersportin suuresta valikoimasta löydät parhaat juoksuvaatteet, juoksukengät, juoksutrikoot ja muut juoksuvaatteet sekä kokeneemmalle että aloittelevalle juoksijalle. Valikoimastamme löydät kaiken tarvittavan juoksuun huippumerkeiltä kuten Nike, adidas ja Asics. Asiantuntevat myyjämme auttavat sinua löytämään sinulle sopivat juoksuvarusteet. Tilaa juoksuvarusteet netistä tai osta ne lähimmästä Intersport-kaupasta.