Sisältöön
Varaston tyhjennys alkoi! Tarjoukset jopa -... Varaston tyhjennys alkoi! Tarjoukset jopa -50%!

Varaston tyhjennys alkoi!

Intersportissa alkoi valtava varaston tyhjennys!

Tarjolla on nyt huikea valikoima huippumerkkien vaatteita, varusteita ja jalkineita kauden lajeihin ja vapaa-ajan hetkiin edullisin poistohinnoin.

KATSO TARJOUKSET

 *Tarjoukset ovat voimassa 3.3. asti niin kauan kuin tavaraa riittää.



Lumilautailu kategoriat

Lumilautailu

Lumilautailu on hauska ja haastava talviurheilulaji, joka sopii vauhdin ja temppuilun ystäville. Lumilautailussa lasketaan suksien sijaan laudalla, mikä vaatii hyvää tasapainoa ja oikean tekniikan löytämistä. Kun laskettelun perusasiat ovat hallussa, voi keskittyä vauhdin säätelyyn ja temppuihin. Lumilautailu on lajina suhteellisen tuore. Lautailu syntyi 1960-luvulla, mutta sitä alettiin harrastaa laajemmin vasta 1980-luvun taitteessa. Nykyisin lumilautailu kuuluu myös talviolympialaisen lajikaartiin. Lumilautailu on lajina monipuolinen, sillä se tarjoaa runsaasti alalajeja eri mieltymyksiin.

Rinnelasku, freestyle vai ratalasku?

Piditpä sitten kovasta vauhdista tai temppuilusta, lumilautailun lajirepertuaarista löydät varmasti oman suosikkisi. Rinnelasku, eli freeride, on yleisin lautailutyyli. Se on perinteistä laskemista huolletuissa rinteessä – siihen ei kuulu temppuilua näyttäviä hyppyjä. Jos temput ovat sinun mieleesi, freestyle on sinulle sopivampi laskutyyli. Freestyleen kuuluu erialaisia lajeja, kuten half pipe, big air ja slopestyle. Freestylessa ei lasketa perinteisessä rinteessä, vaan streetillä, parkeissa ja kouruissa. Ratalaskun tärkeimpiä elementtejä ovat sen sijaan kova vauhti sekä nopeat käännökset. Ratalasku vaatii enemmän voimaa ja huolellisen tekniikan, minkä vuoksi se sopii paremmin harjaantuneemmille lumilautailijoille.

Erilaiset lumilaudat

Kuten laskutyylejä, myös lumilautoja löytyy erilaisia. Lumilaudat luokitellaan niiden muodon perusteella. Perinteiden camber-lauta kohoaa reunoista ja laudan keskeltä – se sopii hyvin perinteiseen rinnelaskuun. Rocker-lauta kohoaa reilummin laudan kärjistä ja on keskeltä tasainen. Rocker-mallinen lauta sopii hyvin vasta-alkajalle sekä parkissa temppuiluun. Näiden kahden lautatyypin yhdistelmä keskeltä täysin tasainen zero-lauta. Zero-laudat ovat rocker-mallia vakaampia, joten se soveltuvat hyvin rinnelaskuun. Muotoilun lisäksi myös lumilautojen jäykkyyksissä on eroja. Esimerkiksi temppuiluun tarkoitetut laudat ovat joustavampia, kun taas rinnelaskuun ja koviin nopeuksiin tarkoitetut laudat jäykempiä.

Parhaat lumilautailuvarusteet

Lumilautailuun ei riitä pelkkä lauta, vaan lumilautailija tarvitsee myös muut varusteet. Lautaan tulee hankkia lumilautasiteet, joiden avulla monot pysyvät kiinni laudassa. Perinteiset lumilautakengät ovat laskettelumonoja pehmeämmät ja joustavammat. Poikkeuksena on ratalasku, johon tarvitaan tiukkojen käännösten ja kovan vauhdin puitteissa jäykemmät lumilautakengät. Jokainen lumilautailija tarvitsee myös hyvät laskettelulasit. Koska kaatumiset ovat välttämätön osa lautailua, turvallisin valinta on käyttää rinteessä myös kypärää. Lumilautailusta nautit eniten, kun pukeudut säänkestäviin, mutta hengittäviin lasketteluvaatteisiin. Niiden alle tulee pukea sään mukaan sekä lämpöä eristäviä että kostetta siirtäviä vaatekerroksia.

Kaikki lumilatailuun Intersportista

Mistä parhaat varusteet lumilautailuun? Intersportin suuresta valikoimasta löydät kaiken lumilautailuun: huippulaadukkaat lumilaudat, lumilautailukengät, lasketteluvaatteet ja kypärät. Olipa mielessäsi aikuisten tai lasten lumilauta, meiltä löydät etsimäsi. Valikoimasta löytyvät lautailun huippumerkit, kuten Burton, Superdry ja Firefly. Tilaa lumilautailuvarusteet netistä tai tutustu valikoimaan lähimmässä Intersport-kaupassasi. Sopivien varusteiden valinnassa saat apua asiantuntevilta myyjiltämme. Mikäli vauhdikkaat talvilajit ovat lähellä sydäntäsi, tutustu myös laskettelun, maastohiihdon ja luistelun lajivalikoimiin.